Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Denne appen forenkler smittesporing

Publisert

#205

SafeSpot app.

Krav om registrering av gjester kan bli en realitet om smittesituasjonen i Norge endres. Nå inngår NHO Reiseliv Innkjøpskjeden samarbeid med SafeSpot for å gjøre besøksregistrering og smittesporing enklere.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden inngår samarbeidsavtale med selskapet ME Data AS om tjenesten SafeSpot for besøksregistrering. Samarbeidet kommer som en følge av en tydelig oppfordring til bransjen fra regjeringen før helgen, og vil gjøre registrering av gjester enklere. 

Besøksregistrering kan bli pålagt på kort tid

Erna Solberg uttalte under en pressekonferansen rett før helgen at registrering av besøkende kan bli pålagt på kort tid dersom smittesituasjonen endrer seg, 

–  Vi står fortsatt på utrygg grunn og de neste dagene blir avgjørende for Norge. Dersom antall smittetilfeller uten kjent smittekilde stiger, eller lokale utbrudd ikke kommer under kontroll, vil vi vurdere å innføre mer inngripende tiltak lokalt, regionalt eller nasjonalt, sa Solberg. 

Tilbakemeldinger om SafeSpot

SafeSpot har gjennomført undersøkelser blant besøkende hos deres kunder som benytter seg av SafeSpot og tilbakemeldingene er entydig positive. Resultater fra over 1000 spurte besøkende på restauranter viser blant annet at:

  • 80% føler seg mer betrygget når stedet oppfordrer til registrering
  • 80% opplever at smittevern tas mer på alvor
  • 80% vil preferere å returnere til steder som registrerer sine besøkende fremfor andre
  • 50% mener det bør være pålagt med besøksregistrering

Viktig tiltak for smittesporing

Bent Høie fulgte opp med en tydelig oppfordring til frivillig besøksregistrering for serveringssteder, som et viktig tiltak for å kunne bidra i smittesporingsarbeidet. I Bergen Kommune ble besøksregistrering bare få dager før pålagt for alle serveringssteder, som følge av smittesituasjonen i kommunen. 

Regjeringen har sagt de vil vurdere om den nasjonale skjenkestoppen kan erstattes av en klar anbefaling om at kommunene selv må vurdere dette tiltaket ut fra den lokale smittesituasjonen og hvor besøksregistrering kan være et tiltak som kan erstatte sjenkestoppen.

Tidligere i august oppfordret også smittevernoverlege i Trondheim Kommune Tove Røsstad flere til å benytte seg av SafeSpot for besøksregistrering i et intervju med NRK. –  Tjenesten vil forenkle smittesporingen i kommunene og vi håper flere vil ta den i bruk, uttalte hun.

Kommuneoverlege anbefaler SafeSpot

I Levanger Kommune har nå omtrent samtlige serveringssteder innført SafeSpot, med entydige positive tilbakemeldinger fra både ordfører, næringslivet og kommuneoverlegen.

Innføringen, som ble initiert av Næringsforeningen i Levanger, mottok sterk støtte fra kommuneoverlegen i Levanger, Tommy Aune Rehn

– Det er en fordel for aktørene i bransjen, kundene og for meg personlig som skal drive med smittesporing, SafeSpot er en bra løsning for digital besøkskontroll og jeg håper at de fleste tar det i bruk, sier han i en sak i Trønder avisa i forbindelse med innføringen.

Safespot gir trygghet og raskere smittesporing 

Den digitale løsningen til SafeSpot vil bidra til en tryggere og bedre besøksregistrering til benyttelse og om nødvendig vil løsningen bidra til en raskere smittesporing, sier Morten Karlsen, direktør for innkjøp og verving i NHO Reiseliv.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden ønsker å støtte sine medlemmer i å kunne ta oppfordringen fra regjeringen.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden skal være ledende på å tilby våre medlemmer konkurransedyktige betingelser og innovative løsninger fra våre utvalgte samarbeidspartnere. Den digitale løsningen til SafeSpot vil bidra til en tryggere og bedre besøksregistrering til benyttelse og om nødvendig vil løsningen bidra til en raskere smittesporing, sier Morten Karlsen, direktør for innkjøp og verving i NHO Reiseliv.

Last ned oppdaterte smittevernveiledere 

NHO Reiseliv har utviklet bransjespesifikke veiledere og bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak som helt gratis kan lastes ned fra NHO Reiseliv sin hjemmeside.

Last med veilederne Trygg servering, Trygg overnatting, Trygge opplevelser og Trygg camping her 

Flere hundre bedrifter med SafeSpot: Tatt godt imot av gjester

Aktørene i næringslivet som har innført SafeSpot har implementert besøksregistrering på sine steder for å trygge både ansatte og kunder. Tjenesten benyttes nå på flere hundre ulike typer besøkssteder som serveringssteder, gallerier og museer, kino, idrettshaller, bibliotek, hotell og andre overnattingssteder, kirker, kontorer og for ulike arrangementer og aktiviteter.

Desto flere aktører som benytter seg av løsningen, desto raskere vil smittesporingen kunne skje om et tilfelle oppstår. 

–  Vi må ta dette på alvor. Vi tar alle forholdsregler, og har fått veldig gode tilbakemeldinger. Folk føler seg trygge her hos oss, sier daglig Leder Lille Skansen, Daniel Johansson, som benytter SafeSpot for registrering av gjester. 

Daniel drifter i tillegg til spisestedet Lille Skansen, arrangementer i Rockheim Panorama på Rockheim Nasjonal musikkmuseum og Bar og cafeen Ila Brainnstasjon.

Registrering gir trygghet 

Rask smittesporing er avgjørende både for å begrense smitte, men også å sikre at virksomheter kan både holdes åpne og bli gjenåpnet dersom noe skulle oppstå. Næringslivet ser viktigheten for å trygge ansatte og besøkende, men også for å sikre en rask smittesporing dersom et tilfelle skulle ramme deres virksomhet. Slik kan virksomheter følge utviklingen i egen virksomhet og raskt handle dersom det skulle oppstå endringer eller et smittetilfelle, som kan ha betydelige konsekvenser for selskapets drift.

Tjenesten SafeSpot er utviklet av det trønderske teknologiselskapet ME Data AS. SafeSpot er en tjenesten hvor selskaper kan følge utviklingen i sin organisasjon relatert til håndtering av Covid-19. Tjenesten gir selskaper muligheten til å få innsikt i situasjonen for egne ansatte og sikre oversikt over besøkende, bli varslet og varsle, for rask og effektiv smittesporing dersom et tilfelle skulle oppstå. 

Har du spørsmål om tjenesten eller avtalen?

Kontakt oss på: kontakt@safespot.no

 

Bransjeråd for smittevern: plakater og veiledere

Bransjespesifikke veiledere for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet.

  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: