Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Slik serverer du den perfekte koppen kaffe denne høsten

Publisert

Folk som holder i 4 kaffekopper over et trebord.

Kaffe er mer enn bare en drikk, det er en opplevelse. Men med så mange elementer som påvirker smaken på kaffen, kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Derfor har vi spurt våre kaffeleverandører om deres beste tips, og samlet alt du trenger å vite for å ta kaffen din til neste nivå - fra den perfekte bryggemetoden til de nyeste trendene.

Nå som høsten står for døren, er det ingenting som slår en deilig kopp kaffe, men hva kjennetegner en perfekt kopp kaffe? Ifølge Innkjøpskjedens samarbeidspartnere på kaffe, handler det om å bruke riktige råvarer, utstyr, oppbevaring og bryggemetode. Nybrente hele bønner som males rett før brygging, riktig dosering av kaffen og brygging med rent, kaldt vann er viktige faktorer for å oppnå den perfekte koppen. I tillegg er investeringer i kvalitetsutstyr optimalisert for riktig bryggetemperatur og -trykk viktig. Dette bidrar til å forbedre kaffens smak og sparer tid og penger i det lange løp. Det kan være vanskelig å finne riktig utstyr i det enorme utvalget, så kontakt våre samarbeidspartnere, så vil de hjelpe deg med å finne den perfekte løsningen for akkurat din bedrift.

Høstens kaffetrender

Når det gjelder høstens kaffetrender, ser det ut til at iskaffe er kommet for å bli, også i de kaldere månedene. Forbrukerundersøkelser fra vår partner JDE Professional viser faktisk at iskaffeforbruket øker året rundt, og at mange nyter den på ettermiddagen som et supplement til den varme kaffen om morgenen og tidlig på ettermiddagen. I tillegg ser vi økende bruk av smakstilsetninger i både varme og kalde kaffedrikker med høyere intensitet og smakstilsetninger som salt karamell, vanilje, chili og hasselnøtt.

Kaffedrinker vil også få et oppsving nå utover høsten. Ikke bare blir det mørkere og kaldere ute som påvirker hva man spiser og drikker, men at flere gjester velger å bytte ut desserten til fordel for en god kaffedrink.

Bryggemetodene vil nok også følge trendene, og man kommer til å se mer av Pour Over, som er en mer hipp måte å brygge kaffe på i tillegg til at fler og fler kommer til å fokusere på viktigheten av at kaffen er bærekraftig produsert.

Våre samarbeidspartneres kaffeanbefalinger

Som medlem av NHO Reiseliv Innkjøpskjeden får du gode avtaler på et bredt sortiment av kaffe. Kontakt våre samarbeidspartnere for mer informasjon og gode tips om hvilken kaffe du skal servere denne høsten for den perfekte koppen kaffe til dine gjester.

For en mørk og aromatisk kaffe anbefaler JDE Professional kaffen Friele Cafitesse Intense Roast, en mørkbrent og aromatisk kaffe med smaksnoter av mørk sjokolade og karamell. Denne kaffevarianten tilhører den unike kaffeløsningen Friele Cafitesse Hot & Cold, som serverer både iskaffe og varm kaffe.

Løfbergs Lila anbefaler Mountain High-kaffe, som er en høyvokst arabica-spesialkaffe fra Peru og Honduras med en kraftfull og frisk fuktighet som gir en intensiv smaksopplevelse. I tillegg er den økologisk og Fairtrade-sertifisert.

Hvis du er ute etter en kaffe som er enkel å tilberede, har Coca-Cola COSTA Coffees nye Pods-portefølje kapsler tilpasset norske kaffekoppstørrelser. Podio-maskinene er med og uten fersk melk og finnes i liten modell for hotellrom og en større for kantiner og fine dining.

Joh. Johannson Kaffe anbefaler ALI Original som har god fylde, fin aroma, lett syrlighet med rund og mild smak og Evergood Classic, som har en lett syrlighet, silkemyk balanse, god fylde og en lang og elegant ettersmak.

Kjeldsberg Kaffebrenneri lener mot mørkbrent kaffe nå når vi går mot mørkere tider. Både mørkbrent og espresso kan drikkes både alene og som utgangspunkt for gode kaffedrikker.

Arvid Nordqvist anbefaler Original Blend. En elegant og tidløs klassiker med nøttepregede toner og en lang og frisk ettersmak.

Nespresso Professional kan anbefale Origin og Organic produkter med varme og krydrede toner som passer perfekt til årstidens stemning.

Gode tips for å øke kaffesalget

Gode tips for å øke kaffesalget mener våre kaffeleverandører er å skape en god atmosfære rundt kaffeløsningen. Dette kan oppnås ved å vise hyggelige bilder, lage menyer med kaffedrikker til maten og tilby sesongbaserte spesialiteter og variasjon i kaffemenyen. Hold det ryddig, rent og innbydende. Kaffen fortjener mer plass, fordi det gir en verdi for ditt serveringssted, la kaffeduften spre seg, det er jo ikke noe som dufter så godt som en nybrygget kopp kaffe.

Spørsmål og svar fra våre samarbeidspartnere

Hvor stammer kaffe fra?
Kaffe kommer opprinnelig fra Etiopia i Øst-Afrika - nærmere bestemt fra Kaffaprovinsen, der kaffen ble oppdaget på 8-900-tallet, men kaffen spredte seg og ble dyrket rundt om i verden fra 1400-tallet. 

Hvor mange mennesker jobber med kaffe i verden?
Det er ca 100 millioner mennesker som lever av å jobbe med kaffe, og har sin inntektskilde fra kaffe på verdensbasis. 

Hvor mye kaffe drikker vi pr dag?
5,1 kopper. 

Hvor mye kaffe brukes pr liter trakte kaffe?
60-70gr

Hvor varmt må vannet være?
For de fleste typer kaffe er den ideelle bryggetemperaturen 92-96 grader

Hvordan oppbevarer man kaffe på best mulig måte?
Mørkt og svalt. Kaffens aroma og smak påvirkes enormt mye av oksygen. Så dersom du beskytter kaffen mot oksygen så mye som mulig, vil den også holde lenger. Når posen er åpnet, klem ut luften og sett på en klype eller en gummistrikk, putt deretter posen i en luft- og lystett boks. Har du hele bønner, gjelder samme oppbevaringsmåte, men enda et tips er å kun kverne opp den kaffen du trenger. Om du har en maskin som både brygger og kverner kaffebønnene, så ikke hell hele posen med kaffebønner oppi maskinen, men f.eks kun halve av gangen. Holdbarheten på kaffe i en uåpnet pose er som regel 1 år. Dersom posen er åpnet vil den vare i 2-3 uker, avhengig av hvordan du oppbevarer den.

Er det farlig å drikke kaffe?
Nei, moderat inntak av kaffe er ikke farlig. Under 400 mg koffein om dagen; slik høres de fleste anbefalingene ut. Dette tilsvarer 4 kopper pulverkaffe, 2 caffé latte eller 2 x store Americano. Lager du kaffe på en espressomaskin, kan du regne med at en vanlig kopp espresso inneholder 50-90 mg koffein.

 

For nærmere informasjon om Innkjøpskjedens avtaler på kaffe, kontakt din lokale distriktssjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: