Bli bedre kjent med Marit

Nyhet, Medlemskap og fordeler, Innkjøp

Publisert

Distriktssjef i Oslo NHO Reiseliv Innkjøpskjeden, Marit Norheim

Du har kanskje møtt oss på et arrangement, over telefon eller en kaffekopp, men hva vet du egentlig om oss i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden? Nå får du muligheten til å bli ekstra godt kjent med oss. Denne gangen er det vår positive distriktssjef i Oslo, Marit Norheim.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er 34 år gammel og bor i Oslo med min samboer. Jeg har vinkelnerutdanning fra NSU samt Bachelorgrad fra Østerrike (BBA in Tourism and Hospitality Management). Fortiden studerer jeg Excecutive Master of Management på BI med fokus på digitalisering og rådgivning. Til daglig jobber jeg som Distriktssjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden og har ansvaret for våre medlemmer i Oslo. Min rolle er å bistå våre medlemmer slik at de tar gode, bærekraftige og fremtidsrettede innkjøpsbeslutninger som generer mer penger rett på bunnlinjen. Etter mange år i drift selv vet jeg at marginene er minimale og det er da ekstra viktig å ha gode og konkurransedyktige innkjøpsavtaler. Jeg er også et slags bindeledd mellom medlemmene og resten av organisasjonen vår.

Hvor i landet kommer du fra?

Født på Elverum, men vokst opp i Nordreisa (Storslett).

Hva gjorde du før du begynte i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden?

Før jeg startet i NHO Reiseliv jobbet jeg i restaurantbransjen og var blant annet restaurantsjef på Restaurant Kontrast i Oslo. Jeg var også med å åpne fantastiske Slippen i Fredrikstad i 2012. Når det gjelder jobb utenfor Norges grenser har jeg jobbet på et Boutique hotell i Portugal med to stjerner i Michelin Guiden (Vila Joya). I perioder har jeg savnet bransjen så mye at jeg har hoppet inn i service noen kvelder i uken. Jeg har blant annet fått muligheten til å jobbe service hos vårt medlem Restaurant Rest som for øvrig er en plass jeg anbefaler alle å besøke. Det unge teamet driver alt annet enn "Old School" ledelse. I tillegg setter de matsvinn og overskuddsprodukter på agendaen. Etter en middag på Rest har man lært et og annet fra næringsmiddelindustrien, matsvinn og ikke minst fått smaksløkene til å vibrere.

Hva gjør du når du ikke jobber? / Hva er dine interesser?

Reiser til nye destinasjoner, ute i naturen, trener og studerer.

Hva spiser du aller helst? 

Spiser alt, men er ekstremt glad i sjømat. Besøker gjerne restauranter som Restaurant Einer, Hot Shop, Rest og har et sterkt ønske om å oppleve restaurant Stallen i Oslo. Ellers er nyåpnede Brasserie Coucou høyt på besøkslisten. Jeg har også et sterkt ønske om å oppleve Restaurant Renaa i Stavanger samt Under i Lindesnes.

Hva er din drømme Norges-ferie? 

Lofoten, Kvitnesgård. Til Elise fra Marius, Utskarpen.

Hva er ditt mest undervurderte talent?

Jeg har vært hestejente og konkurrerte mye når jeg var yngre, spesielt i sprang. Ellers elsker jeg fart og spenning og har blant annet hoppet i fallskjerm. Som utdannet vinkelner er jeg alltid på utkikk etter nye kombinasjoner og smaker som gir det ekstra "kicket". Ellers har jeg backpacket jorden rundt og studert markedsføringsledelse i Thailand.

Har du en bok, film eller serie-anbefaling?

Leser mye forskjellig, men er veldig glad i Krim. Bøkene til Jo Nesbø er absolutt å anbefale.

Hva er det beste med å jobbe i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden?

Det beste med å jobbe i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden er at man møter så mange flinke folk og ulike bedrifter. Internt har vi et team bestående av svært ulik kompetanse som gjør at man lærer mye og tørr å ta utradisjonelle veier. Selv om jeg ikke jobber operativt i restaurantbransjen lenger så er det en bransje jeg virkelig brenner for. Innkjøp er veldig komplekst og ofte noe en nedprioriterer der hverdagen er svært travel. Dette gjelder spesielt de små bedriftene hvor innkjøpsansvarlig ofte er i full drift selv. Da er det fint å kunne bistå fra sidelinjen med besparelser som går rett på bunnlinjen.

Har du noe du vil si til våre medlemmer som leser dette? 

Innkjøp er svært komplekst og av erfaring vet jeg at det er et marked hvor det dessverre er lett å "gå i fella" ved å signere avtaler som ser bra ut ved første øyekast. For meg er langsiktige relasjoner og bærekraftige valg det viktigste jeg jobber med. Der marginene dessverre er enda mindre for mange i dag en det det var før pandemien inntraff, er det viktig å sikre seg at en har de beste innkjøpsavtalene på markedet. Dette bistår jeg gjerne med og kontakt meg slik at vi kan se på potensielle besparelser sammen. Mitt mål er å jobbe for et mer transparent marked. For meg handler alt om tillit uavhengig av hvilken del av verdikjeden en representerer.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: