Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Bli bedre kjent med Christoffer

Publisert

Distriktssjef Vestland NHO Reiseliv Innkjøpskjeden, Christoffer Eriksen.

Hva vet du egentlig om oss som jobber i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden? Nå får du muligheten til å bli ekstra godt kjent med vår distrikt i Vest-Norge, Christoffer Eriksen.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er 35 år gammel og bor like utenfor Bergen i Alver kommune med min kone og barn. Jeg har studert fag innenfor samfunnsøkonomi, ledelse, logistikk og bedriftsøkonomi. I korona perioden har jeg også oppdatert med litt ved å ta kurs fra bransjeprogrammet for Reiseliv ved Norsk Reiselivsfagskole på Geilo. Til daglig jobber jeg som Distriktssjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden og er regionansvarlig for region Vest-Norge. Det innebærer at jeg har ansvaret for våre medlemmer i Vestland fylke og følger opp regionstyret i region Vest-Norge. Min rolle er å bistå våre medlemmer slik at de tar gode, bærekraftige og fremtidsrettede innkjøpsbeslutninger som generer mer penger rett på bunnlinjen. Etter mange år i bransjen vet jeg at marginene er minimale og at det er da ekstra viktig å ha gode og konkurransedyktige innkjøpsavtaler. Jeg er også et bindeledd mellom medlemmene, region styret og resten av NHO Reiseliv og NHO Vestland. I korona perioden har fokuset også vært stort på å bistå medlemmene med spørsmål og utfordringer knyttet til dette. Mange møter med fokus blant annet på smittevernveiledning og kompensasjonsordninger har det blitt. En utfordrende og lærerik periode som jeg håper nå er på vei mot en ny fase og start for Reiselivet.

Hvor i landet kommer du fra?

Askøy, vokst opp i en bygd med sjø på alle kanter.

Hva gjorde du før du begynte i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden?

Etter endt militær tjeneste reiste jeg til Engelberg i Sveits. Her var det fokus på en av mine store lidenskaper, skikjøring. Mye moro i kombinasjon med alpin trener utdanning. Men tilbake i Norge ville tilfeldighetene det til at jeg startet i arbeid for ASKO som sjåfør på distribusjonsbil til HORECA i tillegg til utdannelse på UIB og BI. Fra sjåfør gikk veien via transportplanlegger og innkjøpsjobb der til markedskonsulent stilling med samme distrikt som i dag. I ASKO systemet ble jeg i gode 11 år og ble godt kjent med bransjen og veldig mange av våre medlemmer som leverandør til dem.

Hva gjør du når du ikke jobber? / Hva er dine interesser?

Familieliv og friluftsliv opptar meg mye. Jeg og familien er veldig glad i både sjøen og fjellet. Båt og fiske året rundt eller fjell med jakt eller ski avhengig av årstid prioriteres hardt. Jeg har også en stesønn som tok lett mc lappen i 2020. Da ble jeg revet med og tok tung mc lappen samtidig. Noe som endte med motorsykkel og en ny interesse for oss to. Til våren står sykkel tur på Vestlandet igjen på planen med guttungen! Da er målet svingete veier som ender hos medlemmer med god mat, drikke og en overnatting i fjord Norge.

Hva spiser du aller helst? 

Spiser vel egentlig alt av god og ærlig mat! I 2021 var et av mine absolutte høydepunkter et herlig 4- retters måltid hos nyåpnede Bien Basar i Kjøttbasaren i Bergen. Gard & co tryllet frem et fantastisk måltid med klassiske retter. Til lunsj er jeg veldig heldig som har Matgal som driver personalrestaurant på huset der jeg leier kontor i Bergen sentrum og der serveres over snittet god lunsj. Er vel heller ingen hemmelighet at med så mange gode medlemmer som serverer god mat og med mye farting på kryss og tvers i Vestland fylke spesielt så får man som en bonus smake mye godt og vi skal være stolte over det tilbudet av gode serveringssteder vi har i Vestland.

Hva er din drømme Norges-ferie?

Hvor skal man begynne? Vi har jo et unikt land med en fantastisk natur, koselige byer og fantastiske medlemsbedrifter i hele landet. Vestlandet er jo en eneste stor perle; så jeg trenger egentlig ikke dra spesielt langt hjemmefra for gode opplevelser! Har likevel en drøm som skal realiseres og det er flere vinterturer med toppturer i Nord-Norge. Topptur med pudder og nordlys er en ide som skal materialiseres.

Hva er ditt mest undervurderte talent?

Tror jeg har talent for å kunne være et godt vertskap som driver av et lite hotell på Vestlandet. Kanskje jeg skal gå inn i vertskapsrollen og drive et hvitt tre hotell med topptur turisme og god mat/drikke en dag. Kanskje det er mer en drøm enn et talent.

Har du en bok, film eller serie-anbefaling?

Bok: Oddvar Torsheim – Lyst og Last. Fikk denne til jul av en som kjenner meg godt. Det er en bok om kunstneren Oddvar Torsheim. Originalitet og sans for humor i kombinasjon med et skarpt samfunnskritisk blikk gjør boken verdt å lese. Dvs. det er flere bilder enn tekst i boken! På seriefronten fullførte jeg nettopp "Godfather of Harlem". Som kan anbefales om du liker krim drama sjangeren og er basert på en sann historie.

Hva er det beste med å jobbe i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden?

Det beste med å jobbe i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden er at man møter så mange flinke folk og ulike bedrifter. Veldig glad for at jeg får ha en jobb der jeg får møte så mange ulike mennesker i ulike settinger som har gitt mange gode relasjoner og mye læring. Møtene og folkene jeg har blitt kjent med gjør også at dette er en bransje jeg virkelig brenner for. Ekstra fint å kunne bistå fra sidelinjen med besparelser som går rett på bunnlinjen for medlemmene våre.

Har du noe du vil si til våre medlemmer som leser dette?

Jeg ser virkelig frem til at det åpnes opp igjen nå for større fysiske sosiale møteplasser. 29 mars skal region vest Norge ha årsmøte. Det blir stas å få ha et årsmøte med fysisk oppmøte igjen.

Samt at jeg gleder meg veldig til at mange av våre gode medlemmer og leverandører samles til innkjøpsmesse og årskonferanse i Trondheim i 23.-24. mai – ser jeg deg der?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: