Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Disse leverandørene leverte best i 2021

Nyhet, Medlemskap og fordeler, Innkjøp

Publisert

Salgs- og markedssjef Javvad Latif og Distriktssjef Erlend-Andre Iversen i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden har kåret fjorårets beste leverandører innenfor kategoriene mat, drikke, nonfood og tjenester. Vinnerne ble utropt på NHO Reiselivs årskonferanse "Morgendagens reiseliv" som tok sted på Clarion Hotel & Congress i Trondheim den 24. mai.

Kriteriene for å bli nominert var som følger:

 • Leverandørens evne til å bidra til et godt samarbeid ute i feltet
 • Samarbeid sentralt
 • Bærekraft, miljø og samfunnsansvar
 • Utvikling på avtalen

Beste matleverandør - Servicegrossistene

I kategorien mat gikk Servicegrossistene av med seieren foran Bama Storkjøkken, Domstein Sjømat og Vestfold fugl, som også var nominert til prisen.

Denne samarbeidspartneren innenfor mat og tilhørende produkter er en av de viktigste leverandørene for våre medlemmer. Nasjonal distribusjon og med et mangfold av produkter med til dels krevende distribusjon og leverings-spesifikke utfordringer med mange leveringspunkter med til dels krevende leveringsforhold.

Vinneren er i dag en aktør som i flere år har arbeidet hardt og målrettet for økt omsetning hos oss og i markedet.

Det vi er spesielt godt tilfredse med i dagens samarbeide er følgende forhold:

 • Punktligheten i vareleveringene
 • Svært få avvik i leveransene – sjeldent tomme for varer, og da får vi alltid tilbudt erstatningsvarer til sammenlignbar pris og kvalitet
 • God lokal kontakt ved spørsmål og henvendelser vedr kundeservice og fakturering
 • Vi får levering på spesifikke steder med vanskelig tilgjengelighet til avtalt tid
 • Svært god kontakt lokalt
 • Regelmessige kampanjer og aktiviteter med rabatter
 • De sentrale kontaktene er enestående – de er usedvanlig dyktig og brenner etter å utvikle samarbeidet.
 • De er alltid fleksible og løsningsorienterte
 • De jobber fortløpende for kontinuerlig forbedring og effektivisering, og vi ser løpende på å løfte inn nye kategorier og produkter i deres leveranse

Samarbeidet med vinneren er dermed utmerket – vi kunne ikke hatt en bedre samarbeidspartner enn de, og de er nå en av våre beste leverandører, sier dir.innkjøp og verving i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Morten Karlsen.

Fra venstre: Roar Størdal, Frode Olsen, Dir.innkjøp og verving i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Morten Karlsen, Ronny Skoglund, Anders Karlsvik og Mads Christian Gribbestad fra Servicegrossistene og leder i Innkjøpsutvalget Øyvind Frich.

Beste drikkeleverandør - Solera Uteliv

Innenfor kategorien drikke var det Solera Uteliv som gikk av med seieren.
De andre nominerte til prisen var Gaia Gruppen, Haugen-Gruppen og Ringnes.

Solera Uteliv har en bred portefølje og stort spekter av kvalitets produkter. Leverandøren er fremoverlent, løsningsorienterte og stiller alltid opp. De holder et høyt servicenivå og kvalitet i deres arbeid, med høy fagkompetanse og personlig oppfølging. Samarbeidet med leverandøren har bidratt til god utvikling de siste årene, selv i utfordrende tider, sier innkjøpssjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Heidi Ellefsen Ihlström.

Fra venstre: Leder i Innkjøpsutvalget Øyvind Frich, Simon Pizzoni, Ingrid-Sofie Tindvik og Haakon Christensen fra Solera Uteliv og Innkjøpssjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Heidi Ellefsen Ihlström.

Beste leverandør av Nonfood - Culina

Innkjøpskjeden har stemt frem Culina som fjorårets beste samarbeidspartner innenfor Nonfood. Culina var nominert sammen med Duni, Lilleborg og Norengros.

Culina har vært en mangeårig leverandør til NHO Reiseliv Innkjøpskjeden, og er nominert til denne prisen mer eller mindre hvert eneste år. Medlemmene sier at Culina er hands on, gir raske tilbakemeldinger og leverer lynraskt. Prisene er konkurransedyktige og produktene har god kvalitet.

Fra sentralt hold er erfaringene også svært positive. Culina stiller alltid opp enten det dreier seg om et arrangement eller andre ting. Samarbeidet er ryddig og strukturert, og man kan alltid ha sin kontaktperson på speed dial.

Culina har i alle år hatt en god score på egenrapporteringen, noe som viser at de setter bærekraft, miljø og samfunnsansvar høyt på dagsorden. Dette erfarte vi også i 2021. Utviklingen er god, vi har mange medlemmer som benytter seg av avtalen noe som igjen gjenspeiler et godt og tett samarbeid, sier kategorisjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Alexandra Buan.

Fra venstre: Leder i Innkjøpsutvalget Øyvind Frich, Glenn Røed, Kathrine Starheim og Pål Byhring-Enger fra Culina og kategorisjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Alexandra Buan.

Beste tjenesteleverandør - Ishavskraft

I kategorien tjenesteleverandør gikk Ishavskraft av med seieren foran NHO Pensjon (Storebrand) , NHO Forsikring (Søderberg & Partners) og Retura Norge som også var nominert til prisen.

Dette er en av våre samarbeidspartnere som helt siden starten har hatt en sterk grønn (eller skal vi si blå) profil. Ishavskraft selger strøm til våre medlemmer med opprinnelsesgaranti. Opprinnelsesgarantier er et viktig virkemiddel for å oppnå målet om et 100 % fornybart kraftmarked. Ishavskraft kan også tilby opprinnelsesgarantier fra et spesifikt kraftverk som bedriften selv velger. Dette kan for eksempel være kraftverk som ligger i nærhet til deres lokasjon, og som skaper inntekter og arbeidsplasser i lokalmiljøet.

Ishavskraft er en innovativ samarbeidspartner som ikke bare tilbyr strøm UTEN skjulte påslag ("What you see is what you get"). De tilbyr også solcellepaneler, energieffektivisering og smart elbillading.

Utviklingen på avtalen har vært veldig god, dette tør vi å påstå er fordi de har riktige mennesker i jobb som hele tiden overbeviser med en tett oppfølging, meget god service, faglig dyktighet og gode betingelser. At våre medlemmer kan være 100 % trygge på at det ikke ligger noen skjulte kostnader i prisene, skaper også en stor troverdighet, sier kategorisjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Alexandra Buan.

Fra venstre: Leder i Innkjøpsutvalget Øyvind Frich, Edris Hamdard og Arild J.Andersen fra Ishavskraft og kategorisjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Alexandra Buan.

Vi gratulerer

– Vi gratulerer vinnerne, som sammen med alle de andre nominerte samarbeidspartnerne er ledende leverandører til storhusholdningsmarkedet innenfor sine kategorier. I tillegg gir alle de nominerte svært god service til våre medlemmer, avslutter dir.innkjøp og verving i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden, Morten Karlsen.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: