Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Hermetikken Vinbar reduserer matsvinn med eSmileys FoodWaste modul

Publisert

En finger som peker på en skjerm med et IK-mat system på

Foto: eSmiley

I 2023 får alle nye medlemmer i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden 12. måneders gratis IK-mat system og FoodWaste modul fra vår samarbeidspartner eSmiley. En av de som har tatt i bruk dette tilbudet er Hermetikken Vinbar i Stavanger. Vi har tatt en prat med kjøkkensjef, Stuart Barber.

Hermetikken Vinbar, på Eiganes i Stavanger, åpnet dørene i mars 2023. I de intime lokalene tilbys et stort utvalg vin og snacks og småretter basert på lokale sesongprodukter. Kjøkkensjef, Stuart Barber, har erfaring fra anerkjente restauranter som The Fat Duck, Restaurant Story, Morston hall, Meadowsweet og The pass.

Kjøkkensjef Stuart Barber, til høyre i bildet. Foto: Hermetikken Vinbar

For Stuart er det en selvfølge å tenke matsvinn i alt han gjør, og han mener det er noe som bidrar til kreativiteten på kjøkkenet. For å få en bedre oversikt over hva og hvor mye som kastes, bruker han eSmileys Food Waste modul.

Hva er de største fordelene ved å redusere matsvinnet?

-Redusert matsvinn gir redusert avfall, noe som igjen er bedre for både miljøet og økonomien. I tillegg gjør det at vi som kokker blir tvunget til å tenke mer kreativt når vi setter sammen menyen!

Hvorfor jobber dere med matsvinn?

-Alle bør jobbe med å redusere matsvinn. Det bør være en selvfølge å være bevisst på hvordan vi kan få mer ut av maten vi kjøper. Det er mennesker som dør av sult, og familier som ikke har nok mat, mens vi kaster perfekt spiselig mat i søpla hver dag. Det alene burde være en motivasjon til å prøve å gjøre noe med det.

Fokus på matsvinn øker kreativiteten på kjøkkenet. Bildet viser noen av smårettene som serveres på Hermetikken Vinbar. Foto: Hermetikken Vinbar

På hvilken måte har eSmileys Food Waste modul hjulpet dere med å redusere matsvinn?

-Den hjelper meg å finne ut hvor mye og hvilken mat som kastes. Da blir jeg mer bevisst på hvilket avfall som kommer fra hvilke retter og produkter, og jeg kan  jobbe mer målbevisst for å redusere dette ved å bruke alle komponentene fra produktet. Det å bruke eSmileys produkter er veldig enkelt. Modulen kan tilpasses ulike nivåer, slik at man kan gå videre med matsvinnsmålingene etter hvert som man føler for det, eller vil gå mer i detalj. Den inneholder ulike alternativer og gir innsikt i hvor matsvinnet oppstår, på produkt-, råvare- og gjestenivå. Matsvinnsmålingene brytes ned og blir presentert som data i form av sektordiagrammer. Deres digitale IK-mat app for mattrygghet bruker vi også. Den inneholder rengjøringsplaner, temperaturkontroll og matleveranser. Systemene fra eSmiley er oversiktlige og lette å bruke!

Få tilgang til 12. mnd gratis IK-mat system og FoodWaste modul

Les mer her eller kontakt din lokale distriktssjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden for mer informasjon om hvordan du kan sikre deg 12. mnd gratis bruk av eSmileys IK Mat system og FoodWaste modul fra eSmiley, og de vil sende deg de nødvendige avtalene for signering. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: