Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Godt til siste smulen

Publisert

Arme riddere på en hvit tallerken med bær og melis på toppen.

Bruk restebrødet til å lage deilige arme riddere! Foto: Läntmannen Unibake

Har du rester igjen av brød eller bakst? Bli en matredder med enkle restetips fra Läntmannen Unibake.

Visste du at Norges brødsvinn strekker seg 7x høyere enn Mount Everest hver dag? Det er alt for høyt. Sett resteoppskrifter på menyen og nyt brød og bakst til siste smulen. 

-Surdeigsbrød oppbevares best i en tøypose, eller med kutteflaten ned på en fjøl.

-Ordinære brød, baguetter og rundstykker oppbevares i lufttett platspose.

-Frisk gjerne opp dagsgammel brød ved å fukte produktet litt og varme det raskt i ovnen.

-Ristet brød gir raskt en nybakt følelse.

-Har du surdeigsbrød igjen? Skjær i terninger og frys ned. Ta ut og stek i rikelig med olivenolje når du har lyst på brødkrutonger!

Kanelbolletiramisu

Ingredienser

  • Rester av kanelboller
  • Kaffe
  • Mascarponekrem
  • Kanelsukker

Skjær kanelboller i små terninger og legg i en form. Drypp over kald kaffe. Smør på et lag med mascarponekrem og dryss deretter kanelsukker på toppen. Gjenta med ett lag til. La stå kjølig før servering.

Brødpudding

Ingredienser

  • 2 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 4 plommer
  • 1 kanelstang
  • 300 gram restebrød
  • 1/2 dl sukker
  • 2 dl fløte
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 100 gram smør

    Eton mess med rester av croissant. Foto: Läntmannen Unibake

Lag syltede plommer først. Bland sukker og vann og kok opp med en knust kanelstang. Ha i skivede plommer og la det trekke minst 1 time, men gjerne lenger. Del opp brødet og kutt vekk skorpene. Bland sammen med fløte, sukker og egg. Ha alt i en form med bakepapir og sett i vannbad og stek i ca. 1 time på 170 grader. 

Brun skiver av brødpuddingen i litt smør før servering. Den kan serveres som dessert toppet med is eller pisket krem, eller som en deilig frokost toppet med frukt og yoghurt. Rester av fint brød, hvetebakst eller pølse- og hamburgerbrød passer best i brødpudding.

Croissant Eton Mess

Ingredienser

  • Rester av croissanter
  • Karamellsaus
  • Jordbærsyltetøy
  • Vaniljekrem
  • Marengs/pikekyss
  • Pisket krem

Riv croissantene fra hverandre i mindre biter og tørk de i ovnen til de blir sprø. Når de er avkjølt legges et lag med croissant i bunnen av et glass, legg så et lag med vaniljekrem etterfulgt av jordbærsyltetøy. Legg ytterligere et lag med croissant og avslutt med karamellsaus på toppen.

Ønsker du flere oppskrifter eller tips og råd om produktene?

Last ned Läntmannen Unibakes oppskriftshefte eller ta kontakt med deres salgsteam.

Medlemsfordeler i Innkjøpskjeden

  • Partnerbonus
  • Netthandel
  • Bredt sortiment
  • Bærekraftige løsninger

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: