Rømmegrøt – sommerens festfavoritt

Foto: Tommy Andresen
Server tradisjonsrik rømmegrøt fra Fjordland med 10 % rabatt i juni og juli. En smakfullt, effektiv og alltid populær rett på menyen.
Foto: Tommy Andresen
Server tradisjonsrik rømmegrøt fra Fjordland med 10 % rabatt i juni og juli. En smakfullt, effektiv og alltid populær rett på menyen.
Rømmegrøt er en rett med tradisjoner – og med en råflott ingrediensliste: seterrømme, helmelk og smør til topping. Historisk sett var dette var ikke hverdagskost. Nei, rømmegrøten ble spart til de store anledningene som til barsel, dåp, bryllup eller gravøl. Eller når slåtten var i hus og det var tid for å feire innsatsen med noe ekstra godt.
I dag har grøten blitt en sommerklassiker som stadig dukker opp på menyen rundt mai-dagene, til sankthans den 24. juni, og under olsok-feiringen 29. juli.
Rømmegrøt er elsket av gjestene og passer til det meste enten det er som hovedrett, som tilbehør eller som en del av et større koldtbord. Den fungerer like godt i kantina som på kafémenyen, bygdefesten eller sommerbuffeten – og er i tillegg et glimrende lakto-vegetarisk alternativ.
Foto: Tommy Andresen
To serveringsmåter skiller seg ut:
Klassikeren: Et raust smørøye, et dryss med sukker og kanel – og et glass rød saft ved siden av.
Sommerfavoritten: Kombiner grøten med salt spekemat, for eksempel spekeskinke, gjerne servert med ferske jordbær eller skiver av melon. Og selvsagt: flatbrød ved siden av.
Fjordland sin rømmegrøt er laget akkurat slik den skal være: av ekte seterrømme, melk og kulturmelk – helt uten tilsetninger eller snarveier. Du får den ferdigkokt og klar til servering, så kan du heller bruke tiden på alt det andre som gjør sommeren komplett.
Visste du at Fjordland nå også tilbyr laktosefri rømmegrøt? Perfekt for dem som ønsker eller trenger et laktosefritt alternativ, uten å gå på kompromiss med smaken.
For å markere denne kjære sommertradisjonen, gir Tine 10 % rabatt på Fjordland rømmegrøt og Brelett i juni og juli: