Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Sorrisniva byr på opplevelser året rundt

Sorrisniva Arctic Wilderness lodge i høstlandskap

Foto: Sorrisniva

Har du noen gang drømt om å oppleve midnattssol og nordlys i Nord-Norge? Caroline Laurhammer, daglig leder i Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge, gjorde nettopp det. Hun sa opp jobben, solgte leiligheten sin og dro nordover for å ta en mastergrad ved Universitetet i Tromsø, avdeling Alta.

Der fikk hun høre om Sorrisniva, en familiebedrift som søkte etter medarbeidere. Caroline ble ønsket hjertelig velkommen, og etter et år ble hun daglig leder for dette magiske stedet.

-Jeg synes det er så spennende å være med på å utvikle familiebedriften og dens produkter. Gjester fra hele verden kommer for å bo hos oss og oppleve naturen og alle aktivitetene vi tilbyr og det er kjempegøy, sier Caroline.

En familieeid bedrift med en rik historie av innovasjon

Sorrisniva Igloo hotel

En av suitene i ishotellet dekorert av den lokale kunstneren Lena. Dette året var det Viking tema. Suitene er veldig populære, og gjestene kan ofte velge hvilken suite de ønsker å sove i. Foto: Sorrisniva

Caroline henviser til hvordan Tor Kjetil alltid sier «eventyret startet i en elvebåt». Det var faren hans, Ulrik Wisløff, som startet med å ta gjester opp til den fantastiske Alta Canyon. Senere startet sønnene Tor Kjetil og Hans Ulrik med snøscootersafari til Karasjok, som inkluderte overnatting, mat og fiske. Suksessen med disse turene førte til at Hans Ulrik og Tor Kjetil etablerte Laksestua restaurant i 1992.

Oppfinnsomheten stoppet ikke der, i år 2000 bygde de det første ishotellet i Norge. Det tok mange år å markedsføre det, men etter hvert begynte både turister og lokalbefolkning å strømme til. Ishotellet som har åpent fra 20. desember til 7. april har 27 rom hvorav fem suiter og to familierom, og hvert år skaper lokale kunstnere mange flotte skulpturer i både snø og is, og tema er ulikt fra år til år. Lyssettingen er helt magisk, og gjestene får en helt spesiell og annerledes opplevelse, hvor de sover på senger dekket med reinskinn og får kjøpt blå iglo forfriskninger i is glass i isbaren. 

Selve Arctic Wilderness Lodgen er tegnet av en arkitekt og har kostet 100 millioner kroner å utvikle. Hotellet har totalt 24 suiter fordelt på 2 etasjer. Rommene i første etasje er alle oppkalt etter de ulike fiskesonene og fiskeplassene i den verdensberømte Alta lakseelva som renner forbi. Alle rommene har vinduer og terrasse mot elven, og gjestene kan se ut av takvinduet mens de ligger i sengen og kan se det spektakulære nordlyset.

Stolte av å bruke sesongens råvarer

Høstmeny restaurant Maku på SOrrisniva

Matkunst i Maku. En søt avslutning på et fine dining måltid. Kokkene bruker først og fremst lokale råvarer og det som er aktuelt i henhold til sesong. Foto: Sorrisniva

Sorrisniva setter sin ære i å bruke lokale råvarer. Restauranten Maku, som betyr smak på kvensk, er åpen året rundt og byr på 3. 5. og 8. retter avhengig av sesong. Det som var Laksestua er nå gjort om til Lavvu restaurant, og her tilbys frokost og lunsj, og à la carte-meny i vintersesongen.

-For å sikre kvaliteten på rettene våre samarbeider vi tett med både lokale og Innkjøpskjedens leverandører, i tillegg til å benytte netthandelsportalen horecainnkjop.no. Det er så enkelt når dere har fremforhandlet gode priser og rabatter for oss, og når alt er så lett tilgjengelig.

Sorrisniva har samarbeid med kokkelandslaget, et samarbeid som er bra for Sorrisniva og som kokkene har glede av. Det gir et ekstra kvalitetsstempel. Vi er stolte av å bruke sesongens råvarer, noe som gjør at vi endrer menyen sommer, høst, vinter som vår for å tilby gjestene våre de ferskeste ingrediensene. Vi legger alltid til noen små overraskelser som start på måltidet som vi kaller "tygg", sier Caroline.

 

Stort engasjement for bærekraftig drift

Daglig leder Sorrisniva, Caroline Laurhammer

- Vi har vært medlem av NHO Reiseliv Innkjøpskjeden i alle år, det føles som en familie. Det er fint å ha en lokal kontaktperson å forholde seg til, og dere gir alltid så god service. Det er lett å ringe og få veiledning, og i tillegg skaper dere gode møteplasser hvor vi får gode og inspirerende samtaler med alle leverandørene som stiller opp, sier Caroline. Foto: Sorrisniva

Sorrisniva er ISO sertifisert etter standardene 14001 og 9001. Dette har gjort at vi har måtte gå gjennom alle rutinene våre, satt ting i system, etablert ulike former for kildesortering som bl.a. en flaskeknuser, presse for papp, sortering av batteri og lysstoffrør, i tillegg kildesorterer de og merker alt. Vi har svært lite matsvinn i driften, vi lager maten fra bunnen av og bruker hele dyret. Vi har også brukt mye penger på å bygge et bærekraftig bygg og bruker først og fremst lokal arbeidskraft i tillegg til at arkitekt og entreprenør er lokale, sier Caroline.

Aktiviteter og erfaringer

Sorrisniva har mange ulike aktivitetspakker og opplevelser for sine gjester hvor Sorrisniva tilrettelegger og leverer hele programmet, da har gjestene kun ett kontaktpunkt under hele oppholdet. Vi har et godt samarbeid med lokale bedrifter i Alta, som Trasti og Trine og Holmen Husky, som er våre gode samarbeidspartnere på hundekjøring.

-Vi har et svært godt belegg hele vintersesongen, men det er foreløpig rolig på sommeren og høsten som gir noen utfordringer. Vi har så mye fantastisk å tilby også da. Det er jo så vakkert her oppe, som på høsten står fargene på trærne i flammer, opplevelser som bl.a. elvebåtsafari, packraft, kongekrabbesafari og vandreturer. Sorrisniva er en destinasjon som leverer opplevelser året rundt. Med et økt belegg på sommer og høst er målet å skape flere helårs arbeidsplasser og en bærekraftig økonomi året rundt, sier Caroline.

Er du ute etter en unik opplevelse så er Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge et reisemål som byr på opplevelser året rundt.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: