Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Bakgården Bar: Fra bakgård til torvet

Publisert

Rune og Gudmund, eierne av Bakgården Bar, i de nye lokalene. Foto.

Rune Kaarbø og Gudmund Pedersen på plass i nye lokaler. Foto: Bakgården Bar

Etter 30 år flyttet Bakgården Bar i oktober 2023, fra sine gamle lokaler i en bakgård, til nye lokaler midt på torvet i Kristiansand sentrum. Her møter vi de entusiastiske eierne, Rune Kaarbø og Gudmund Pedersen.

Tidene med å bære 50 liters ølfat ned i kjelleren er forbi. Nå kjøres varene inn i garasjen, opp med heisen og rett inn på lageret. Det er ikke bare endringer i hverdagslogistikken de nye lokalene fører med seg.

-Kristiansand er jo en ferieby, det er om sommeren det skjer. Det blir nok litt annerledes å være midt på torget til sommeren og med en utvidelse av uteserveringen blir det spennende.

Distriktssjef, Tomas Holy, på vei inn i Bakgården Bar sine nye lokaler.

Vi merker at den nye lokasjonen tiltrekker seg flere besøkende på dagtid. De som er litt eldre like ofte å ta bybesøket på dagtid og studentene som bruker Kristiansand Folkebibliotek, som ligger i samme bygg, tar gjerne lunsjen sin hos oss. Det er allerede en del som er innom flere ganger ukentlig, det må jo være et godt tegn, sier Gudmund.

Selv om Bakgården Bar er mest kjent for sine drinker og brede utvalg, har det også blitt et populært lunsjsted. Menyen er inspirert fra det europeiske kjøkken, med blant annet gresk salat og spansk omelett. Den eneste retten som ble med videre fra gammel meny er Idaho Pleasure, ostegratinerte poteter i skiver med bacon, purre og rømme. Etter hver er planen å også tilby småsnacks til drinkene utover kvelden.

Fokus på kvalitet

Bakgården Bar har en lang historie med å fostre talentfulle bartendere. Med utallige priser og norgesmestere bak baren, har Bakgården etablert seg som en anerkjent bar. Det er to ting Rune trekker frem som avgjørende for barens suksess, kvalitetsprodukter og dedikerte ansatte. Han forteller videre:

-Det har blitt så mange pokaler opp gjennom årene at vi dessverre ikke fikk med oss alle når vi skulle inn i nye lokaler. Siden åpningen i 1993 har vi brukt ferske råvarer. Den amerikanske sour mixen finner du ikke hos oss, vi presser juicen selv. Det er klart de koster mer, men det har gitt oss et kvalitetsstempel og reklamen for Bakgården Bar har vært enorm.

Et tilskudd til byen

God og lun stemning hos Bakgården Bar.

Bakgården Bar har også vært en aktiv deltaker i byens arrangementer og var blant initiativtakerne til Spise Ute Uka, et populært tilbud fra Kristiansands spisesteder hvor de har ekstra gode tilbud to uker i året. Deres engasjement for å styrke samholdet blant byens restauranter og utesteder viser deres ønske om å være et positivt tilskudd til byen.

-Vi fikk en kommentar da noen kom inn i de nye lokalene våre og sa at dette ikke bare var enda en ny plass, men et tilskudd til bylivet. Det varmet å høre, det er akkurat det vi ønsker å være, forklarer Rune.

Pålitelig støtte i medlemskapet

I nesten like mange år som Bakgården Bar har eksistert, har de vært medlem av NHO Reiseliv og Innkjøpskjeden. Gudmund trekker frem noen fordeler med medlemskapet:

- Medlemskapet har gitt oss pålitelig støtte opp gjennom årene, med alt fra assistanse i små tvister til hjelp under koronaperioden med søknader og veiledning. I tillegg til gode rabatter på alt av innkjøp, er det heller ikke dumt med en årlig bonusutbetaling! For varebestilling bruker vi netthandelen horecainnkjop.no. Det gjør det enkelt å bestille og ikke minst å se hvilke varer som bygger bonus.

Rune og Gudmund ser frem til mange flere år med suksess og minner både for lokalbefolkningen og de ferierende i Kristiansand. Selv om omgivelsene har endret seg, har de klart å bevare den gode atmosfæren som har gjort Bakgården til den institusjonen det har blitt for Kristiansand.

Kontakt 

www.bakgardenbar.no

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: