Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Slik gjør Plateful det enklere å gjøre innkjøp bærekraftig

Publisert

Fem kokker på et kjøkken som tilbereder mat

Foto: Anne Valeur

Plateful, tidligere Verdimat, er en norsk grossist som sørger for at mer av maten som produseres når helt frem til tallerkenen. Ved å kjøpe gode råvarer fra kjente leverandører som av ulike årsaker ikke blir solgt i tradisjonelle salgskanaler, og selge dem til reduserte priser, gjør Plateful det enkelt for profesjonelle kokker å ta bærekraftige valg.

Årlig kaster matprodusenter og grossister flere tusen tonn med mat. Fantastisk, fullgod mat som kunne endt opp på matbordet. I 2017 grunnla Lars-Kristian Leiro og Tommy Sundt Plateful med mål om å løse dette problemet. Ved å opprette en salgskanal for varer som av ulike årsaker ikke blir solgt i tradisjonelle salgskanaler, gjør Plateful det mulig for produsenter å selge fullgode varer med produksjonsavvik, begrenset holdbarhet eller emballasjefeil, slik at de kan kjøpes og brukes i profesjonelle kjøkken.

Opptatt av at kundene deler verdisettet

Daglig leder og grunnlegger av Plateful, Lars-Kristian Leiro. Foto: Anne Valeur

Lars Kristian Leiro forteller at selskapet er opptatte av å ha både kunder og leverandører som deler verdisettet om å ta best mulig vare på jordas ressurser.

- I dag forsvinner omtrent en tredjedel av all mat som produseres før det når frem til matbordet. Når du snakker med folk så er det ingen - uansett hvor i verdikjeden de befinner seg - som ikke ønsker å gjøre noe med dette, legger han til.

Navneendring som gjenspeiler ambisjonen

Tidligere i år avslørte Plateful endringer i både navn og visuelt uttrykk. Selskapet som tidligere gikk under navnet “Verdimat” har med sitt nye navn, visuelle uttrykk, og oppdateringer i både nettbutikk og leverandørplattform store planer om å oppskalere både nasjonalt og internasjonalt i de kommende årene.

- Vi ville ha et navn som gjenspeiler synet vårt på problemet. Mange omtaler mat som ikke blir solgt gjennom tradisjonelle salgskanaler som “overskuddsmat” eller “matsvinn”. Vi er ikke enige i at det er et overskudd, og når det på verdensbasis er matmangel så har vi ikke råd til å kaste så mye som vi gjør, sier Leiro.

Slik blir innkjøpene mer bærekraftig

I nettbutikken til Plateful og via samarbeidsavtalen med NHO Reiseliv Innkjøpskjeden og deres netthandelsportal horecainnkjop.no kan kundene velge blant et hav av råvarer som deretter transporteres ut av Plateful. Ved å handle hos Plateful bidrar kundene til at mer av maten som produseres spises opp, uavhengig av produksjonsavvik, sesongsvingninger, eller emballasjefeil.

Kontakt oss

Telefon: 48073985
Epost: kundeservice@plateful.no
Web: plateful.no

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: