Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Villa-Utsikten oppnår ny bærekrafts milepæl med fond og bidrag

Publisert

Daglig leder Janne Maj Back og Styreleder Sveinung Tornås i Villa-Utsikten sitter i en sofa  i deres lille Boutique hotell

Daglig leder Janne Maj Back og Styreleder Sveinung Tornås i Villa-Utsikten.

Villa-Utsikten AS er ett lite familiedrevet hotell på Tofte, ca. en time fra Oslo og ved hjelp av NHO Reiseliv Innkjøpskjedens bærekraftfond og bidrag, får Janne Maj Back og Sveinung Tornås nå realisert sin drøm for å drive enda mer bærekraftig.

Villa-Utsikten var opprinnelig en militærkaserne som ble bygget på Hovedøya i Oslo for senere å bli flyttet til Tofte. Daglig leder Janne Maj Back og styreleder Sveinung Tornås overtok høsten 2019 og siden den gang har de tatt huset gjennom en omfattende renovering, både av fellesareal og soverom. I dag har familiehotellet 10 dobbeltrom, kurs- og konferanselokaler, samt større arealer ute for arrangementer – inklusiv uteservering om sommeren.

Til tross for pandemi og stor usikkerhet, så ble det lagt ned store summer og mye arbeid i å etablere ett attraktivt reisemål for kundene; bedrifter, turister, og andre gjester. Selv med stor kostnadsvekst det siste året, så har 2022 vist at hotellet er drivverdig, det har blitt Janne Maj og Sveinungs livsverk og de bruker all tid de har for å skape hyggelige opplevelser og omgivelser for deg som kommer for å bo på Villa-Utsikten.

Matsvinn, resirkulering og gjenbruk

Vi tilbyr en lun og stilig atmosfære samt personlig servise og gjestfrihet på vårt lille Boutique hotell.

Fra oppstarten har de vært opptatt av bærekraft, spesielt gjennom kildesortering og så lite matsvinn som mulig. Matsvinn er kraftig redusert gjennom bordservering av frokost, og servering av fast 3 retters meny til middag som varierer ut fra sesong og råvarer.

- Mange av våre kunder etterspør kortreist mat, hvilket også utgjør en viktig satsning for 2023. Vårt kjøkken drives av en meget erfaren og tidligere Michelin kokk, og vi skal 15.mai 2023 åpne vårt nye drivhus på ca. 15 kvadratmeter. Her skal vi bruke vinduene og panel som skal skiftes ut i forbindelse med ENØK-tiltak til å lage veksthus for dyrking av grønnsaker til eget kjøkken. I tillegg er innredning og interiør av hotellet bygget opp rundt ideen om resirkulering. Nesten alt som kjøpes inn av inventar, møbler, kjøkken, ovner, lamper på VU er gjenbruk. Vi er nå i prosess med installering av solcelleanlegg, etterisolering og nye vinduer, for å bidra til ett mer bærekraftig reiseliv med hensyn til energi, sier daglig leder i Villa-Utsikten, Janne Maj.

Fikk innvilget kr.20 000 i stønad

10 stilrene rom med sengetøy av 100% bomull, omgivelser som gir påfyll for kropp og sjel.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden ønsker å motivere og hjelpe våre medlemmer til å drive et mer bærekraftig reiseliv. Villa-Utsikten fikk innvilget kr. 20 000 i stønad til etablering av vanningsanlegg, dyrkekasser og innredning fra NHO Reiseliv Innkjøpskjedens bærekraftsfond.

- Dette er ett viktig bidrag for oss i realiseringen av drivhuset, som følge av store kostnadsøkninger knyttet til energi, matvarepriser og renter, i tillegg til store investeringer til solceller, etterisolering og bytting av vinduer, sier Janne Maj.

- Villa Utsikten har allerede stort fokus på redusering av matsvinn som er viktig for at vi skal nå målene om sammen om å halvere matsvinnet med 50% innen 2030. De jobber godt med resirkulering samt tenker bærekraftig på flere områder. Kortreist mat er en viktig bidragsyter her, og vi synes det er ekstra fint at dette er noe som er ønskelig fra gjestene. Med støtte fra bærekraftsfondet håper vi å gjøre arbeidet lettere og at det kan være en fin motivasjon. Vi ønsker Villa-Utsikten lykke til med alle deres prosjekter, avslutter bærekraftsansvarlig i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Helle Kernen.

Kontakt Villa-Utsikten AS

Tlf: 930 95 933/ 991 59 137
Epost: kontakt@villa-utsikten.no
www.villa-utsikten.no

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: