Velkommen til gårds, enten det er for selskap eller teambuilding. Foto: Gildehallen
Gaustad Gjerdet Gård i Trondheim eies og drives av familien Brå. De siste 20 årene har de gradvis forvandlet det tradisjonelle gårdsbruket til selskapslokaler med skreddersydde opplevelser.
Familien Brå består av Olav, Sissel og de tre døtrene: Linn, Hanne og Lene. Mye har skjedd siden familien overtok gården for 5 generasjoner siden.
På 1980-tallet var det vanskeligere å drive tradisjonell gårdsdrift så familien Brå måtte tenke nytt for å utnytte gårdens ressurser. Etter en periode med gartnerivirksomhet, startet de planleggingen av Gildehallen, som i dag har blitt et serveringssted med tilhørende aktiviteter og teambygging. Yngstedatter Lene, som både er utdannet kokk og yrkesfaglærer innen restaurant- og matfag følger nå i foreldrenes fotspor med å drifte og utvikle gården.
-Vi ser det som en stor fordel at Lene allerede har vært fast ansatt i 18 år, så vi føler oss trygge på at dette vil bli et bra generasjonsskifte med fortsatt utvikling, sier Sissel og Olav.
Kreativ gjenbruk gir unik atmosfære
Mye av maten som serveres hos Gildehallen er egendyrket. Med støtte fra bærekraftsfondet får de nå utnyttet gårdens ressurser enda bedre.
Med begrensede finansielle ressurser ble gjenbruk en nøkkelfaktor i utviklingen av Gildehallen. Tårnsiloer ble omgjort til gulv, gamle potetkasser ble til vinhyller, og mye av interiøret består av renoverte gårds- og landbrukselementer. Dette har gitt Gildehallen en unik atmosfære hvor det holdes både bryllup, dåp og ulike arrangementer. Den gamle beitemarken har blitt ryddet og omgjort til aktivitetsarena for teambygging med blant annet en grillhytte, en liten golfbane, skytebane og hinderbane.
-Vi har jobbet strategisk med utviklingen og tilbudet, noe vi ser gir økt etterspørsel og kundevekst. I tillegg til å ha en del faste bedrifter som legger arrangementene sine hos oss ser vi en større interesse fra det internasjonale markedet. Vi har et konsept som treffer godt med deres ønske om å oppleve noe lokalt og autentisk, forteller Lene.
Fikk økonomisk støtte
Kortreist mat og mest mulig egendyrket preger menyen hos Gildehallen på Gaustad Gjerdet Gård. Lene forteller at de utnytter gårdens ressurser ved å plukke sopp i skogen og dyrke frukt, urter og bær i nyttehagen.
-For å kunne utnytte ressursene gjennom hele året ønsket vi å investere i en dehydrator. Vi søkte derfor om støtte fra Innkjøpskjedens bærekraftsfond og fikk godkjent penger til dette. Medlemskapet i NHO Reiseliv har også gitt oss verdifulle kontakter og nettverk, samt økonomiske fordeler gjennom Innkjøpskjeden. Dette har bidratt positivt både faglig og økonomisk slik at vi kan fortsette å utvikle oss, avslutter Lene.