Stiftelse skal få flere unge til å velge restaurant- og matfag

Reiselivet trenger flere kokker.
Det er opprettet en stiftelse som har som mål å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag
Reiselivet trenger flere kokker.
Det er opprettet en stiftelse som har som mål å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag
Bidragsytere til stiftelsen, som har fått navnet Stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfag, er NHO Reiseliv, Norske Kokkers Landsforening, Scandic Hotels AS, Mat og Drikke Gruppen AS og ASKO Norge.
– Det er i dag en stor underdekning på faglærte kokker og servitører i Norge. Vi har derfor et stort behov for å bedre rekrutteringen til disse yrkesretningene, sier Per Engen, markedssjef i ASKO Norge og styreleder i stiftelsen.
Stiftelsen skal bevilge midler til tiltak som fremmer interessen for restaurant- og matfag. Midlene vil for eksempel kunne fordeles til rådgivere på ungdomsskoletrinnet, elever i ungdomsskolen, gjennom Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) og Foreldreutvalget for Grunnopplæringen (FUG), samt instanser med eierskap til aktuelle skoler/skoleplasser på kommune- eller fylkesnivå.
Eksempler på aktiviteter det kan søkes om støtte til:
Offentlige og private aktører innenfor opplæring, kurs og entreprenørskap kan søke midler av stiftelsen. Søknaden om midler må inneholde en prosjektbeskrivelse som gjør rede for hvilke tiltak som skal gjennomføres, når og med hvilke ressurser. Prosjektbeskrivelsen skal inneholde et detaljert budsjett som gjør rede for prosjektets totale budsjett og hva bevilgede midler skal brukes til. Stiftelsen kan bevilge opp til 50 prosent av prosjektets totale budsjett.
Det er tre søknadsfrister i året; 1. mars, 1. juni og 1. oktober. Søknader sendes fortløpende til post@nkl.no.
For søknadsskjema og rapportmal, se her.
Kontaktpersoner
Per Engen, styreleder: 901 96 935, per.engen@asko.no