Brasserie France kåret til Årets lærebedrift i kokkefaget

Publisert

Kjøkkensjef Pål Suarez flankert av kokkelærlingene Irmelin Aalberg Sandboe (19) og Robert Haugen (18) under Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger i februar.

Restauranten Brasserie France i Oslo er kåret til fjorårets beste lærebedrift av Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

Kjøkkensjef Pål Suarez mottok utmerkelsen på vegne av Brasserie France under NKLs landsmøte i Sandefjord i helgen.

– Det var en veldig hyggelig pris å få. Det viktigste vi gjør er å lage en hverdag som er velfungerende for våre kokk- og servitørlærlinger. Vi er veldig opptatt av at det skal være mulig å ha en livslang karriere i vårt fag, noe vi jobber mye med å synliggjøre for våre lærlinger, sier Suarez.

Gratulerer til #BrasserieFrance i Oslo med utmerkelsen Årets lærebedrift.

Stiller opp for lærlingene sine

Brasserie France har i øyeblikket sju kokkelærlinger og fem servitørlærlinger.

«Disse lærlingene er ofte å finne som deltakere i regionale konkurranser, og det legges stor vekt på tilrettelegging for deltakelse på slike konkurranser. Her er ofte eiere og kjøkkensjef til stede og heier», skriver juryen.

«Restauranten bruker mye tid på å synliggjøre hva de forventer av lærlingene, og hva lærlingene kan forvente av bedriften. Lærlingene får en solid faglig plattform å ta med seg videre i karrieren. Brasserie France har også ressurser til å hjelpe lærlingene når de møter små eller store humper på veien til fagbrevet. Enten det er personlig eller faglige utfordringer», heter det i juryens begrunnelse.

Egen lærlingskole

Juryen ledes av NKL-president Elisabeth Bryne, og består ellers av styremedlem Mette Løfblad i NKL, kokebokforfatter og God Morgen Norge-kokk Wenche Andersen, Laila Berge fra Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag (FORM) og kommunikasjonsrådgiver Hilde Veum i NHO Reiseliv.

Juryen påpeker videre at Brasserie France har sin egen lærlingskole, som blant annet innebærer at lærlingene får reise til Frankrike på studietur.

«Brasserie France har utveksling med andre restauranter i både inn og- utland, og tar mål av seg å være bedriften med det triveligste arbeidsmiljøet i Oslos restaurantverden. I tillegg ønsker de intet mindre enn å være det beste franske brasseriet utenfor Frankrike».

– Avhengig av enkeltbedrifter som tar inn lærlinger

NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold gratulerer Brasserie France med utmerkelsen.

– Reiselivet er helt avhengig av enkeltbedrifter som tar inn lærlinger og skaper interesse for matfaget og gode matopplevelser. Brasserie France er enestående i sitt arbeid for å satse på ungdommen og formidle unike matopplevelser, sier Krohn Devold.

Prisen Årets lærebedrift ble etablert på NKLs landsmøte i 2010. NKLs mål er at utmerkelsen Årets lærebedrift skal være en av bransjens mest prestisjefylte priser, som skal lede til inspirasjon og kvalitetssikring av opplæringen i kokkefaget.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: