Fra utenforskap til hotelljobb gjennom Ringer i Vannet

Publisert

Fra venstre: Claerisse Braam Gullaksen (hotellsjef på The Thief), Ingeborg Malterud (regionsansvarlig for Ringer i Vannet i Oslo, Akershus og Østfold), Yassah Kollie (renholder på The Thief), Mohammad Dawod (nattrenholder på The Thief), Simen From (markedskoordinator i arbeids- og inkluderingsbedriften Spir Oslo) og Tone Ingulstad (jobbkonsulent i Spir Oslo).

Mohammad Dawod (28) og Yassah Kollie (31) er to av i alt seks som har fått jobb på hotellet The Thief gjennom rekrutteringsprogrammet Ringer i Vannet i år.

– Alle fortjener en sjanse. Jeg kom selv til Norge som innvandrer, og jeg vet hvor vanskelig det kan være å få jobb hvis du ikke snakker norsk. På The Thief er vi opptatt av å finne rett person til rett stilling, og det er både Mohammad og Yassah, sier nederlandske Claerisse Braam Gullaksen, som er hotellsjef på The Thief.

Fakta om Ringer i Vannet
  • Rekrutteringsstrategi i regi av NHO som kobler NHO-bedrifter med mennesker som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet. Målet er fast ansettelse og flere tilbake i arbeid.
  • Ringer i Vannet kartlegger bedriftenes behov og finner kostnadsfritt riktig person til jobben.

Les mer om Ringer i Vannet på nho.no

Fra Liberia og Syria til norsk reiseliv

Yassah Kollie kom til Norge fra Liberia i 2013. Gjennom Ringer i Vannet fikk hun tidligere i år praksis på The Thief som renholder. Nå har praksisavtalen gått over til å bli tilkallingsvikariat.

Mohammad Dawod kom til Norge fra Syria i 2015. I regi av Ringer i Vannet har han fått et engasjement som nattrenholder på The Thief. Det er en jobb han kombinerer med studier fire dager i uken.

– Å jobbe her er en god opplevelse for meg. Dette er en høykvalitetsplass. Det beste er at jeg får jobbe helt selvstendig. Sjefen min er dessuten veldig snill. Hun spør alltid hvordan det går, forteller Dawod.

Det er arbeids- og inkluderingsbedriften Spir Oslo som har «spleiset» Dawod og Kollie med The Thief. Spir Oslo har også ansvar for oppfølging av både bedriften og de to Ringer i Vannet-kandidatene. 

– Uvanlig effektivt samarbeid

Dawod og Kollie er to av cirka 5000 personer som har fått jobb gjennom Ringer i Vannet siden oppstarten av programmet i 2012.

Blant NHO Reiselivs medlemsbedrifter er det signert 271 rekrutteringsavtaler med Ringer i Vannet. Det gjør reiseliv til den næringen som bruker rekrutteringsprogrammet mest.

Ringer i Vannet hedret nylig The Thief med diplom for innsatsen hotellet har gjort for inkludering. Her er hotellsjef Claerisse Braam Gullaksen flankert av Ringer i Vannet-kandidatene Mohammad Dawod og Yassah Kollie.

– Samarbeidet mellom reiselivet og Ringer i Vannet er uvanlig viktig og uvanlig effektivt. Samarbeidet nyter godt av at reiselivet har spist mangfold til frokost siden 1960-tallet. Det er en bransje som virkelig kan sitt mangfoldsarbeid, sier Ingeborg Malterud, regionsansvarlig for Ringer i Vannet i Oslo, Akershus og Østfold.

– Aldri arbeid på liksom

– Bransjen har dessuten et kontinuerlig behov for arbeidskraft. De som kommer inn gjennom Ringer i Vannet, får derfor veldig relevant arbeidspraksis. Det blir aldri arbeid på liksom, sier Malterud.

Hun betegner samarbeidet med The Thief som veldig profesjonelt.

– Det blir stilt positive krav til de som kommer inn, og det er en veldig fin måte å bli møtt på. Noen ganger får Ringer i Vannet-ansatte nye sjanser innenfor samme bedrift, andre ganger går de videre til et nytt sted som passer bedre med for eksempel familiesituasjonen. Etter å ha fått foten innenfor gjennom Ringer i Vannet er de ansatte enormt mye bedre rustet til å få nye sjanser, sier Malterud.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: