Mercy fikk hotelljobb gjennom Ringer i Vannet

Publisert

Fra venstre: Nina Sandåker Joner, veileder OsloKollega, Trude Hammergren, hotel manager Scandic Vulkan, Mercy Nowa Kollie, arbeidstaker, samt Camila Nielsen de Santana, Næringslivskontakt/KAM OsloKollega.

Mercy Nowa Kollie er en av 5000 personer som har fått jobb gjennom rekrutteringsprogrammet Ringer i Vannet siden oppstarten i 2012.

Ringer i Vannet kobler NHO-bedrifter med personer som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet. Mennesker som ikke har jobb, får dermed en viktig mulighet til å komme seg i lønnet arbeid. 

Scandic Hotels Norge har konsernavtale med Ringer i Vannet og har ansatt mange mennesker som har falt utenfor arbeidslivet. Nylig mottok Scandic Vulkan et diplom for å ha ansatt Mercy Nowa Kollie gjennom nettopp Ringer i Vannet.

– Stortrives

Ansettelsen ble gjort i samarbeid med arbeids- og inkluderingsbedriften OsloKollega, som blant annet driver arbeidstreningshotellet PS:hotell på Vulkan i Oslo.

– Jeg startet med arbeidsutprøving på PS:hotell og fikk mulighet til å prøve meg hos Scandic Vulkan. Etter kort tid fikk jeg 20 prosent fast stilling, og har i dag 100 prosent vikarstilling som renholdsarbeider, sier Nowa Kollie.

– Jeg stortrives og er takknemlig for å ha fått denne muligheten gjennom Ringer i Vannet.Mercy Nowa Kollie

Hotelldirektør Monica Egeberg ved Scandic Vulkan er glad bedriften kan hjelpe de som har falt utenfor.

Sammen med Ringer i Vannet har vi fått muligheten til å påvirke hverdagen til mange som ønsker å jobbe, og det er jeg veldig takknemlig for. Det at de har en jobb å gå til hver morgen og at de tilhører et fellesskap, er viktig, sier Egeberg.

– Viktig for rekrutteringen til bedriftene

Direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandic Hotels Norge mener næringslivsledere har et felles ansvar for å få unge arbeidsledige ut i arbeid. I et intervju med Dagbladet anbefaler han Ringer i Vannet til andre arbeidsgivere.

Regionsansvarlig for Ringer i Vannet i Oslo og Akershus, Ingeborg Malterud, roser på sin side samarbeidet med Scandic.

– Ved å delta i Ringer i Vannet viser Scandic at de ønsker å rekruttere mennesker som har falt fra i arbeidslivet. NHO mener Ringer i Vannet er en viktig for rekrutteringen til bedriftene, og vi bidrar til at våre medlemmer får bistand til å ta del i dette, sier Malterud.

Brukes mest av NHO Reiseliv

Blant NHO Reiselivs medlemsbedrifter er det signert 271 avtaler med Ringer i Vannet, og er dermed den landsforeningen i NHO-familien som bruker rekrutteringsprogrammet mest.

– Hotell og reiseliv en bransje som har god nytte av medlemsfordelen Ringer i Vannet. Det gir både en mulighet til å finne god arbeidskraft og samtidig vise samfunnsansvar. Vi håper at flest mulig av våre medlemmer inngår lokale samarbeidsavtaler og åpner dørene for Ringer i Vannet, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Veum i NHO Reiseliv. 

Se også: 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: