Flere drar til fjells i høst

Publisert

AKTIV HØSTFERIE: Sykkeltur på Tarløysa (1086 m.o.h) i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Foto: Mattias Fredriksson Photography AB - Visitnorway.com.

7 av 10 nordmenn planlegger en kortere eller lengre fritidsreise denne høsten. Fjellferie lokker flere enn i fjor.

TNS Gallup har på oppdrag for NHO Reiseliv spurt 1114 nordmenn over 18 år om deres reiseplaner denne høsten.

72 prosent svarer at de skal reise bort enten i høstferien eller i en eller flere helger i høst. Det er en svak økning fra tidligere år. 21 prosent drar på tur i selve høstferien, og det er på nivå med 2014 og 2015.

Norgesferie for 4 av 10

Av de som tenker seg på tur i høst, skal 44 prosent feriere i Norge. 9 prosent skal til Sverige og 55 prosent skal besøke et annet land i Europa. 8 prosent skal besøke land utenfor Europa i høst.

Grunnen til at summen av ferierende i inn- og utland til sammen blir mer enn 100 prosent, er at noen drar på flere feriereiser.

– Den generelle trenden om at vi tar flere og kortere ferier gjelder også om høsten. Da tar man for eksempel en helg i København, mens neste tur går til hytta på fjellet. Mye tyder på at disse to ferieformene ikke konkurrerer direkte med hverandre. De fleste rekker både en storbyhelg i Europa og feriedager i norske fjell, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Besøker venner og familie

Den norske fjellheimen er i vinden som aldri før, viser NHO Reiselivs undersøkelse. Av de som skal feriere i Norge i høst, svarer hele 44 prosent at de skal på fjellet. I en lignende undersøkelse i fjor høst svarte 35 prosent det samme. Å besøke venner og familie er den viktigste høstaktiviteten i år som i fjor.

– Høsten er en utrolig fin tid for fjellferie med familie og venner. Vi ser at høstreiser ikke lenger er bare for dem med barn i skolen, men at et bredt tverrsnitt av befolkningen skal reise. Mange hoteller og destinasjoner satser sterkere på denne årstiden, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Flere velger hytte

Reiseundersøkelsen viser at norske hyttetradisjoner lever i beste velgående. 42 prosent av de norgesferierende skal på hytta i høst. Det er en økning på seks prosentpoeng fra i fjor høst. Samtidig oppgir 3 av 10 at de planlegger friluftsaktiviteter.

– Jeg tror vi vil se at et økende behov for å røre på seg vil føre til at flere velger ferieopplevelser som inneholder fysisk aktivitet. Faktum er at det er et vell av frilufts- og opplevelsestilbud over hele landet om høsten, fra downhillsykling i Hafjell og kajakkpadling langs Helgelandskysten til toppturer i vest og skjærgårdsopplevelser i sør, sier NHO Reiseliv-sjefen.

Høstens mest reiselystne finner vi i Oslo og Akershus og det indre østlandsområdet. Av de som skal reise i selve høstferien, er andelen størst i indre østland.

Av de som skal feriere i Norge i høst, er det også klart flest som skal til Østlandet.

I nord og sør og blant 18-29-åringer skal flest være hjemme.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: