Flere feirer jul på hytta

Publisert

1 av 4 nordmenn reiser bort i julen. Flere enn i fjor velger hyttejul.

Kantar TNS har på oppdrag for NHO Reiseliv spurt 1118 nordmenn over 18 år om deres ferieplaner i julen. 23 prosent svarer at de har planer om å reise bort i julen.

Familie og hytte

Av de som drar på juleferie, skal 7 av 10 reise i Norge. Av disse skal 39 prosent tilbringe hele eller deler av høytiden på privat hytte. Det er en økning på 8 prosentpoeng fra julen 2015, viser NHO Reiselivs undersøkelse.

Flere enn i fjor velger #hyttejul

De aller fleste reiser for å besøke venner og familie.

– Familietradisjoner står sterkt i jula, og hytta er en flott samlingsarena for familien i denne høytiden. Ønsket om hvit jul er nok en annen grunn til at mange planlegger hyttetur. For reiselivsbedrifter ved hyttedestinasjoner betyr dette høyere inntekter, for eksempel ved at flere går på restaurant og bruker skianleggene, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

3000 julegjester

Mange velger dessuten å tilbringe hele eller delen av julen på hotell. Lillehammer Hotel har nær 3000 bekreftede gjester fra lille julaften til over nyttårsaften, skriver Travel News.

– Vi ser på bestillingene - og det har vi gjort i en tid nå - at stadig flere familier samler seg hos oss på tvers av generasjonene. Det har vært vanlig i forbindelse med runde bursdager eller andre typer jubileer, men nå ser vi det oftere i andre sammenhenger også, som vanlige weekender og selvsagt høytider som julen, sier kommersiell direktør Kjetil Tærud ved Lillehammer Hotel til nettstedet.

NHO Reiselivs undersøkelse viser at det er folk i Oslo og Akershus som reiser mest i julen. De yngste er aller mest mobile.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: