Annenhver nordmann på påskeferie

Publisert

PÅSKEIDYLL: Reiselivsbedriftene melder om god booking i påskefjellet. Foto: CH - Visitnorway.com

En av to nordmenn har tenkt seg på påskeferie i år. Hjemlandet er fortsatt påskens foretrukne reisemål.

En av fem reiser bort hele påskeuken, og 75 prosent skal på ferie i Norge. Det viser en undersøkelse som Kantar TNS har gjennomført blant 1097 nordmenn over 18 år på oppdrag for NHO Reiseliv.

En av to tar påskeferie. Høye forventninger til #påskeferien i Reiselivs-Norge

– Dette er gledelige tall med en såpass sen påske som vi har i år. Tradisjoner står sterkt hos nordmenn, og skistedene befester sine posisjoner som foretrukne reisemål i påsken, sier NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold.

Hytteliv i påsken

Klassisk norsk hyttepåske med ski, friluftsliv, venner og familie står i sentrum for de aller fleste. Mer enn 6 av 10 norgesfarere skal bo på hytte i påsken, viser NHO Reiselivs undersøkelse.

NHO Reiseliv har også spurt nordmenn hva de ser på som drømmepåsken - uavhengig av hva de faktisk skal gjøre i påsken. For 3 av 10 nordmenn tilbringes drømmepåsken på hytta på fjellet.

Reiselivsbedrifter om påskebelegg og snøforhold

Hemsedal og Trysil

– Det er fortsatt mulig å feire påske i fjellet, selv om muligheten til å velge eksakt den boformen man vil ha, begynner å bli mer begrenset, sier PR-sjef Linda Morell i SkiStar.

Beitostølen

Det går mot fulle hus på Beitostølen, som betyr rundt 15.000 gjester på hyttene, i leilighetene og på hotellene. Allerede to uker før påske var 85 prosent av kapasiteten til Beitostølen Resort booket.

– Her oppe i høyfjellet holder snøen seg godt, så velkommen til fjells, folkens, sier brødrene Atle og Bjørnar Hovi, som eier og driver Beitostølen Resort.

Oppdal

– En tidlig og snørik vinter har bidratt til svært god trafikk. Siste del av påsken var tidlig utsolgt, men det er fortsatt noen rom igjen i palmehelga og frem til onsdag i påskeuken, sier hotelldirektør Erik Sæther ved Skifer Hotel.

Gaustablikk

– Alpinbakkene og langrennssporene holder god kvalitet ennå. I tillegg tilbyr vi stort påskeprogram med mye moro for alle størrelser, sier markedsdirektør Kasper Bendtsen-Nielsen ved Gaustablikk Høyfjellshotell.

Myrkdalen

– Belegget er i samsvar med forventningene. Det er fortsatt rom ledig alle dager i påsken, men vi forventer noenlunde likt belegg som i fjor, forteller hotelldirektør Knut Kettermann ved Myrkdalen Hotel på Voss.

Bruker mer penger

Andelen som tror de kommer til å bruke mer penger på årets påskeferie, har økt noe fra i fjor. 17 prosent av de påskeferierende svarer at de skal bruke mer penger i år. Før påsken i fjor svarte 12 prosent det samme. Det er de yngste som tror de kommer til å bruke mer penger på påskeferie i år.

Høye forventninger til påskeferien i Reiselivs-Norge

Samtidig tror 88 prosent av NHO Reiselivs medlemsbedrifter at årets påske blir på nivå med eller bedre enn fjoråret. Det viser NHO Reiselivs økonomibarometer for første kvartal. Før påsken i fjor svarte 86 prosent det samme.

– At det er noe økt optimisme i næringen, og noe større forventninger om økt pengebruk hos de unge, kan tyde på at oljebremsen er over for de fleste og at litt av bekymringene er lagt bak oss, sier NHO Reiseliv-sjefen.

En ringerunde NHO Reiseliv har tatt til destinasjoner som Hemsedal, Trysil, Beitostølen, Gaustablikk, Oppdal og Myrkdalen, bekrefter at forventningene er på nivå med i fjor, tross sen påske.

– Tilbakemeldingen er at det er god booking, men heldigvis noen senger igjen for etternølere, sier Krohn Devold.

Påskeopplevelser både på fjellet og i lavlandet

NHO Reiseliv-sjefen er opptatt av at også de som blir hjemme i påsken, skal ha et godt tilbud.

– At en av to nordmenn fortsatt ikke drar på ferie, understreker også behovet for å ha et godt påsketilbud i byer og lokalsamfunn, med både opplevelser, restaurantbesøk og lokalturer som viktige aktiviteter for lokalbefolkningen. Reiselivet finnes både på fjellet og i lavlandet, og gjestene vil bli godt mottatt til hyggelige opplevelser begge steder, sier Krohn Devold.

Av de norgesferierende skal halvparten tilbringe påskeferien på Østlandet. 1 av 4 velger Vestlandet.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: