Halvparten på norgesferie i sommer

Publisert

4 av 5 nordmenn har tenkt seg på ferie i sommer. Halvparten skal feriere i eget land.

Reiselivsbedrifter om sommerbestillinger

Nordic Choice Hotels

– Sommersesongen har blitt en sterk periode i store deler av landet. Med to rekordsomre på rad forventer vi en generell prisvekst på mellom 5 og 6 prosent. Noen byer utmerker seg særlig positivt. Veksten er størst i Oslo og Trondheim: henholdsvis 10 prosent og 8 prosent, sier kommunikasjonsdirektør Christine Viland.

Saga Hotels

– Vi ser en total økning mot sommeren i fjor på cirka 10 prosent i antall bestillinger og en prisvekst på cirka åtte prosent i Saga Hotels. Selv om vi alltid har tatt imot mye amerikanere, så ser vi en vekst i fra USA også i år. Vi ser også en økning i asiatiske turister på våre «upscale»-hoteller, sier direktør Christian Fredrik Sandberg.

Kristiansand Feriesenter

– Sommerturistene planlegger ferien sin godt og bestiller i god tid. Nå som vi nærmer oss høysesongen, så ligger vi cirka 25 prosent foran i fjor, så det tegner veldig bra, sier administrativ leder Wenche Storbukås Tønnessen.

Raftingselskapet Voss Active

– Prognosene er cirka 10 prosent opp fra i fjor sommer, og det er vi fornøyd med. Tilgangen på kunder er bra, både fra mellomeuropeiske land, Asia og USA, kort sagt de fleste nasjonaliteter. Og så er det høysesong i lokalmarkedet, sier daglig leder Frode Solbakk.

Destinasjon Trysil

– I Trysil ser vi at vår stisykkelsatsning gir resultater. I år har vi også åpnet klatreparken Høyt & Lavt, som vi forventer vil trekke gjester. Overnattingsbedriftene melder om økt interesse. Som eksempel kan Radisson Blu Resort Trysil melde om 36 prosent bedre forhåndsbooking i sommerperioden juni til august sammenlignet med samme tid i fjor. Det er en tydelig indikasjon på økt interesse for Sommer-Trysil. Gjestene kommer primært fra Norge, men vi ser at det kommer flere gjester fra Danmark og Sverige enn tidligere, sier daglig leder Gudrun Sanaker Lohne.

Det viser en undersøkelse som Kantar TNS har gjennomført blant 1053 nordmenn over 18 år på oppdrag for NHO Reiseliv.

I undersøkelsen svarer 54 prosent at de skal på sommerferie i Norge.  52 prosent skal til et annet land i Europa, mens 6 prosent planlegger å reise til land utenfor Europa. Det har vært mulig å krysse av for både Norge og utlandet.

Norge står sterkt

– Det norske reisemålet står like sterkt som alltid, blant annet fordi reiselivsbedriftene er gode til å tilby nye produkter og opplevelsespakker. Og ettersom nordmenn er flinke til å bruke Norge, så har vi veldig mange høykvalitetsprodukter som også er salgbare til utenlandske gjester, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Pop med hytte

Hytteliv står sterkt blant de norgesferierende i sommer. 52 prosent skal bo på hytte i ferien. Det er likt som i fjor. Privat hytte dominerer som boform i sommerferien, men sammenliknet med andre årstider er dette den ferietiden der vi finner den største andelen som velger hotell.

Hvis nordmenn måtte velge kun én ferieform i sommer, er det flere som svarer hytte ved sjøen (18 prosent) enn charterferie (13 prosent), viser undersøkelsen.

– Flere nordmenn har hytte enn før og bruker den til overnatting. Vi ser at nordmenn er svært lojale til områdene de har tilknytning til og legger gjerne reisene sine dit, sier Krohn Devold.

Turer og naturopplevelser

Naturopplevelser er helt sentralt i nordmenns sommerferie. 70 prosent svarer at dager fylt med turer og naturopplevelser best beskriver deres sommerferie.

Øst- og Vestlandet er de mest populære sommerdestinasjonene i Norge i år, ifølge undersøkelsen.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: