Tall og fakta om norsk camping

Campingsommeren 2017 ble nok en rekordsommer med over 5,3 millioner overnattinger. Det viser tall fra campingnæringens årsrapport. Les og last ned rapporten her.

Klikk på bildet for å laste ned rapporten.

Over 5,3 millioner campingovernattinger ble registrert over det ganske land i løpet av årets tre sommermåneder samlet sett. Det er en økning på to prosent fra rekordsommeren i fjor, og det er det høyeste antallet campingovernattinger som er bokført siden Statistisk sentralbyrå (SSB) la om rapporteringen med virkning fra 2013.

Trenden med vekst fra utlandet fortsetter. Det ble registrert åtte prosent flere utenlandske overnattinger på campingplassene denne sommeren sammenlignet med sommermånedene i fjor. «Som vanlig» er det gjester fra Tyskland som har stått for den største veksten, etterfulgt av nederlendere

Viktigste kundegruppe

Selv om tallet på norske sommergjester gikk litt ned sammenlignet med fjorsommeren, sto nordmenn for 67 prosent av alle campingovernattingene i sommer. Umiddelbart er det fristende å gi det gode været mye av æren, men andelen norske gjester var faktisk større i fjor sommer, som var en langt mer variabel sommer rent værmessig. Det er betryggende å se at campingbedriftene ikke er avhengig av sol for å være attraktiv for sin viktigste kundegruppe, nemlig nordmenn.

Bobil populært

Ser vi på type overnatting, er det særlig én form som utmerker seg. Av over 5,3 millioner sommerovernattinger på norske campingplasser ble mer enn 1,2 millioner gjennomført i bobil. Det er 230 000 flere enn i fjor sommer og en økning på 23 prosent. Stadig flere campingbedrifter legger til rette for bobilcamping, og det er både viktig og gledelig.

Stadig flere campingbedrifter i Norge legger til rette for bobilcamping.

Campingplassene er en viktig del av reiselivsnæringen i Norge, og næringen er inne i en brytningsfase hvor mange investerer for fremtiden med økt kapasitet, komfort og ikke minst aktivitetstilbud. Dette gjenspeiler seg i campingnæringens investeringsevne og –vilje de siste årene.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: