NHO Reiseliv

Innhold

Tall og fakta om norsk camping

I fjor ble det registrert over 5,3 millioner overnattinger ved norske campingplasser i løpet av de tre sommermånedene. Det viser tall fra campingnæringens årsrapport. Les og last ned rapporten her.

Årsrapport camping 2018

Klikk på bildet for å laste ned rapporten

Årsakene til at norsk camping har sett en så solid vekst er mange. Bedre markedsføring, oppgraderte plasser med bedre fasiliteter og aktivitetstilbud, samt at det er blitt trendy å campe, har gjort utslag for mange. Det viser tall fra campingnæringens årsrapport. 

Samme rapport viser en enorm vekst i det utenlandske markedet ved norske campingplasser de siste årene. Fra 2013 til 2017 har veksten vært på nær 600 000 gjestedøgn, dvs. hele 43,7 prosent. Nordmenn tilbrakte 5,2 millioner gjestedøgn ved norske campingplasser i 2017. 

Samtidig som vi ser en vekst i gjestedøgn, har gjestene blitt mer krevende og ønsker et imøtekommende vertskap, gode fasiliteter og unike opplevelser. Matopplevelser blir mer og mer viktig. 

Campingplassene er en viktig del av reiselivsnæringen i Norge, og næringen er inne i en brytningsfase hvor mange investerer for fremtiden med økt kapasitet, komfort og ikke minst aktivitetstilbud. Dette gjenspeiler seg i campingnæringens investeringsevne og –vilje de siste årene.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: