Nordiske stjernekrav til campingplasser

NHO Reiseliv Camping og Nordisk campingråd utvikler regelverket for klassifisering av campingplasser. Her kan du laste ned oversikten over hva som kreves for å oppnå kravene for 1, 2, 3, 4 og 5-stjerner.

Nordiske stjernekrav er et felles klassifiseringssystem for campingplasser og utleiehytter i Norden. Regelverket er omtalt av Norsk byggforskningsinstitutt i Byggforskserien / Planløsning. Kvalitetsvurderingen av norske, klassifiserte campingplasser gjøres hvert år i henhold til klassifiseringen som beskrevet i Nordiske stjernekrav. 

Stjerneklassifisering gir fordeler i markedsføring og fornøyde gjester

Camping blir stadig mer populært. Er din campingbedrift stjerneklassifisert, sender du et tydelig signal til gjestene om hva de kan forvente seg når de besøker campingplassen din. Å kunne vise frem antall stjerner på skilt, nettsider og i markedsføring gir derfor store fordeler når det kommer til å friste nye og potensielle gjester til din campingplass.

Merk at det er fordeler ved alle stjernenivåene. Ulike gjester og kundesegmenter er alltid på utkikk etter ulike opplevelser. Mange ønsker enkel innkvartering og mye frihet, mens andre vil ha opplevelser på luksusnivå. Ved å vise frem hvilket nivå de kan oppleve hos deg, setter du realistiske forventninger og kan enkelt sette prisnivåer i henhold til kvaliteten dere leverer. 

Årlig kontroll sikrer kvalitet 

Er campingplassen din stjerneklassifisert, vil NHO Reiselivs campingkonsulenter alle besøke deg årlig for å forsikre at plassen oppfyller kravene for stjernemerkingen. Den årlige gjennomgangen er et kvalitetstegn og gjør at gjestene kan være sikker på at campingplassen leverer i henhold til antall stjerner.

Nyttig ved utbygging, oppgradering og kvalitetssikring

Klassifiseringsreglene gir en god veiledning for byggherrer, planleggere, arkitekter m.fl. i når en campingplass skal oppgraderes, bygges ut eller samtidig som de gir et godt grunnlag for kvalitetssikring, internkontroll og markedsføring av den enkelte bedrift.

Det vedlagte dokumentet viser alle kriteriene for å oppfylle kravene til énstjernes campingplasser, tostjerners campingplasser, trestjerners campingplasser, firestjerners campingplasser og femstjerners campingplasser. Merk: campingbedrifter med tilhørende servicetilbud for caravan, bobil, telt etc. bedømmes uavhengig av standarden på den enkelte hytte.

Last ned stjernekaravene her

Dette innholdet er kun for medlemmer i NHO Reiseliv. Logg inn med ditt NHO-brukernavn og passord for å få tilgang.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Mann i jakke med NHO Reiseliv-logo. Foto.
  1. Grindafjord Feriesenter – for hele familien

    Hos Grindafjord Feriesenter i Tysvær kommune er sesongen i full gang. Med 350 sesongcampere, 11 hytter og 90 døgnplasser for campingvogner, bobiler og telt har daglig leder og eier, Veronika Digernes, nok å henge fingrene i. Sommersesongen er høydepunktet, da er det ekstra stor pågang fra tilreisende og sesongcamperne flytter inn.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: