NHO Reiseliv

Innhold

Campingkonferanse i Molde: Møre og Romsdal på veksttoppen innen camping

Nyhet, Camping

Publisert

Camping- og reiselivskonferansen 2019

Møre og Romsdal topper vekststatistikken for camping hittil i år - her fra fiskeværet Håholmen. Foto: CH - Visitnorway.com

Møre og Romsdal er fylket med størst vekst i campingovernattinger hittil i år. Aldri har flere bodd på campingplassene i fjordfylket enn i år.

501 833 overnattinger er registrert på campingplassene i fylket fra januar til september i år. Det er 69 127 flere enn i samme periode i fjor og en økning på 16 prosent. Ingen fylker har hatt større vekst i campingovernattinger i perioden.

Viktig campingfylke

Det har heller aldri vært flere overnattinger på campingplassene i Møre og Romsdal enn i årets ni første måneder, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

 Møre og Romsdal er blitt et viktig og stort campingfylke som er attraktivt for både nordmenn og utenlandske gjester. Naturopplevelser står sentralt for campinggjester, og der har fylket enormt mye å by på, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Stor interesse for Vestlandet

Fylket med nest størst campingvekst er Sogn og Fjordane, etterfulgt av Hordaland.

 Vi registrerte stor interesse for Vestlandet på campingmesser i Europa i våres, og det er kanskje det vi nå ser utslag av i statistikken. Utenlandske campinggjester kommer gjerne i bobil, og etter hytter er det bobil som er den mest populære boformen blant utenlandske campinggjester i Møre og Romsdal, sier NHO Reiseliv-sjefen.

Tirsdag er Molde vertskap for Camping- og reiselivskonferansen 2019. Konferansen finner sted på Scandic Alexandra Molde og samler campingeiere og -drivere fra hele landet til en nasjonal fagdag. Et sentralt tema på konferansen er hvordan lønnsomheten i campingbransjen kan styrkes. Arrangør er NHO Reiseliv, Norsk Turistutvikling og Nasjonal klynge for campingnæringen.

Se også: 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: