Egyptisk student hedret for masteroppgave om surfing på Jæren

Publisert

Surfeforsker: Yasmine Mounir El-Mahdy leverte masteroppgave om kaldtvanns-surfing og fikk pris fra NHO Reiseliv.

Egyptiske Yasmine Mounir El-Mahdy (28) skrev fjorårets beste masteroppgave ved Norsk hotellhøgskole i Stavanger. Tema: Kaldtvanns-surfing på Jæren.

Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger (UiS) kårer hvert år den beste masteroppgaven. Prisen for fjorårets beste masteroppgave gikk til Yasmine Mounir El-Mahdy, som vant i konkurranse med 27 andre studenter. Elmahdy mottok utmerkelsen under Serviceforum, en årlig møteplass for reiselivsnæringen, på Sola Strand Hotel i mars. Elmahdy fikk i tillegg en sjekk på 10.000 kroner fra NHO Reiseliv, som samarbeider tett med Norsk hotellhøgskole.

– Beæret

– Jeg er veldig ydmyk og beæret over å motta denne verdifulle prisen fra NHO Reiseliv. Det er en fantastisk god følelse å få arbeidet sitt anerkjent og verdsatt. Jeg ønsker å takke Norsk hotellhøgskole, Universitetet i Stavanger og selvfølgelig mine gode veiledere som har hjulpet og støttet meg underveis i oppgaveskrivingen, sier El-Mahdy, som kom til Norge for to og et halvt år siden.

Nytt turistsegment

Kandidaten undersøkte et lite, men potensielt svært interessant segment av turister, nemlig kaldtvanns-surfere, skriver juryen i sin begrunnelse. El-Mahdys problemstilling var: Hva slags fordeler kan surferne få ved å surfe på kalde bølger i Norge?

Norge er blitt en stadig mer populær destinasjon for kaldtvanns-surfere. Den lange norske kystlinjen tiltrekker seg et økende antall surfere som surfer året rundt i ekstreme værforhold. En egen surfe-subkultur eksisterer langs Jærkysten, som er kjent for å ha noen av de beste surfestedene i Norge.

Kandidaten bidrar til å «utvikle vår forståelse av denne eksotiske ekstremsporten», skriver juryen i sin begrunnelse.

Surfing gir opplevelser

Deltakerne i El-Mahdys undersøkelse rapporterte at det sosiale aspektet ved surfingen er en av fordelene de får med på kjøpet når de surfer i Norge. Surferne uttalte videre at deres sosiale sirkel utvides når de surfer, og at de har fått en rekke gode venner som deler samme verdier og lidenskaper.

«Surfere er svært mobile på lokalt og internasjonalt nivå. De reiser mye til forskjellige surfedestinasjoner over hele verden, noe som gir dem muligheten til å bygge nye relasjoner og oppleve nye kulturer», skriver El-Mahdy i masteroppgaven.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: