Stor åpningshelg i norske alpinanlegg

Publisert

NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold i Hemsedal. Arkivfoto: Privat.

33 alpinanlegg landet over er klare til å ta imot skiglade gjester i helgen.

– Endelig er vinteren her. Norske alpinanlegg er i full sving, og fredag åpner anlegget som nylig ble kåret til Norges beste av Dagens Næringsliv, nemlig Hemsedal Skisenter. Sammen med de andre anleggene utgjør Hemsedal kjernen i norske vinterdestinasjoner, og de skaper tusenvis av arbeidsplasser i Fjell-Norge, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Få oppdatert informasjon

Hele 33 anlegg er åpne i helgen. Listen er tilgjengelig på fnugg.no - alpinbransjens egen digitaltjeneste - som viser alt fra åpne heiser og bakker, snømengder, langtidsvarsel, daglige værmeldinger, heiskortpriser, løypekart og mye mer fra alpinanlegg i hele landet.

– Tjenesten oppdateres hver dag av de som jobber ute i anleggene våre, så tjenesten er til å stole på, og den er selvsagt fri for all mulig forstyrrende reklame, sier generalsekretær Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes Landsforening (ALF).

Millioninvesteringer i anlegg

Noen nyheter fra alpinanleggene

  • Både Trysil og Hemsedal lanserer SkiStar Fun Slope, en arena som er en blanding av terrengpark og skicross. Arenaen er en nyhet i Skandinavia som byr på morsom skikjøring og opplevelser for hele familien.

  • I Hemsedal åpner SkiStar Lodge Hemsedal Suites, et anlegg rett ved skibakken som inneholder 100 leiligheter, restauranter, 14 meter høy klatrevegg og egne rom designet for barnefamilien.

  • I Trysil bygges det ny barneheis i barneområdet. I tillegg kommer en ny bakke på fjellet i Skihytta-området.

  • Oslo Vinterpark er i gang med å utvikle en ny opplevelsesløype for store og små.

Foran årets sesong har flere anlegg gjort betydelige investeringer, blant annet i nye heiser og nye nedfarter. Flere anlegg har også styrket snøproduksjonsanleggene sine. For eksempel har Oslo Vinterpark på Tryvann investert 26 millioner kroner i snøproduksjon foran sesongen.

– Med vårt forbedrede snøproduksjonssystem halverer vi tiden det tar å legge snø i alle våre bakker. Det gjør at vi kommer raskere i gang og at våre gjester får et sikrere produkt, sier daglig leder Espen Bengston i Oslo Vinterpark.

Gunstig kalender

Både Oslo Vinterpark og SkiStar Norge, som eier alpinanleggene i Trysil og Hemsedal, har positive forventninger til vintersesongen.

– Fra forhåndsbookingen å dømme tyder alt på at vi får en god sesong. Vi har en bedre kalender med flere fridager i julen og rundt nyttår, og påskeferien kommer på et gunstig tidspunkt. Interessen for alpin skiferie i Trysil og Hemsedal er stor, og det gjelder i alle markeder vi opererer, sier administrerende direktør Bo Halvardsson i SkiStar Norge.

Håper på lang sesong

Alpinanleggenes Landsforening krysser fingrene for en lang og stabil sesong.

– At vi får en tidlig og bred sesongstart for store deler av landet, håper vi naturligvis er med på å inspirere folk tidlig til å komme seg ut, og til å trygge en god, lang sesong. Nå legges det ned mye arbeid rundt om for å lage gode såler som kan vare lenge, og får vi påfyll fra himmelen godt fordelt i landet, er jo det den fineste tidlige julegaven vi alle kan ønske oss, sier Sylling Clausen.

– Vi håper at mange på tvers av generasjoner og ferdigheter finner veien ut sammen i vinter.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: