Kultur og opplevelser på plakaten i Bodø

Publisert

Norsk opplevelseskonferanse 2022. Grafikk

Norsk opplevelseskonferanse går av stabelen for 15. gang i 2022. I år foregår konferansen i Bodø 1 . og 2. november, og temaet er "Fra kriser til ny kraft". Foto: Norsk opplevelseskonferanse

Kan Norge bli et ledende kulturreisemål? Det er blant temaene når Norsk Opplevelseskonferanse  samler aktører fra opplevelsesbasert reiseliv fra hele landet 1. - 2. november

Norsk opplevelseskonferanse går av stabelen på Quality Hotel Ramsalt i Bodø. Det er 15. gang opplevelseskonferansen arrangeres, og i år er tittelen «fra kriser til ny kraft». Konferansens temaer spenner fra arbeidskultur og rekruttering til miljøvennlig transport og ikke minst kulturturisme. 

Et portrett av en blid kvinne med jakke med "NHO REISELIV " logo på. Foto

Dagny Margrethe Øren Bransjeansvarlig Opplevelser, kultur, idrettsevent og destinasjonsselskaper. Foto: Per Sollerman

Vi har mange fantastiske naturbaserte reiselivsaktører rundt i hele Norge, nå er målet at Norge også skal bli et styrket internasjonalt kulturreisemål. Derfor er det ekstra stas å samles i Bodø, som er valgt til europeisk kulturhovedstad i 2024, sier bransjeansvarlig for kultur, idrett, destinasjon og opplevelse i NHO Reiseliv, Dagny Øren.  

Opplevelser er viktig for verdiskaping og arbeidsplasser

Reiselivet er svært viktig for verdiskaping og arbeidsplasser. Bare i Bodø kommune jobber over 2000 personer innenfor reiselivet, og bidrar med 96,5 million i skatteinntekter til kommunekassa – dette er langt mer enn for eksempel sjømat som genererer 16,8 millioner i skatteinntekter. Samlet verdiskapning for reiselivet i Nordland er på 5,4 milliarder kroner.  

Nå har Bodø blitt utnevnt til Europeisk kulturhovedstad i 2024, og dette kan være med på å løfte regionen ytterligere som kulturreisemål.  

Blant foredragsholderne er doktor Ged Ryan fra University of Bolton som skal snakke om hvordan the Beatles, fotballen og statusen som europeisk kulturhovedstad i 2008 har bidratt til transformasjonen av den britiske byen Liverpool. I tillegg kommer Corinne Genoud, Director Nordic Countries ved Switzerland Tourisms kontor i Stockholm for å snakke om hva vi kan lære av Sveits når det kommer til grønne, sømløse reiser.  

Utenlandske medier hevder det har skjedd et mirakel 

Norge er i ferd med å bli et internasjonalt kulturreisemål, og har de siste årene fått en rekke nye nasjonale kulturattraksjoner av høy kvalitet; et nytt nasjonalmuseum og Munch-museum i Oslo, anerkjente Kistefoss kunstmuseum på Jevnaker er noen av dem, sier Øren.

Oslos nye Munch-museum er en av mange kulturopplevelser som har bidratt til å sette Norge på det internasjonale kulturkartet.

Utenlandske medier hevder at det har skjedd et mirakel i Norge på kulturfronten de siste årene. Norsk Opplevelseskonferanse vil ta pulsen på denne satsingen, og samtidig spørre hvordan også små og store festivaler, spel og gallerier rundt i hele Norge kan styrkes som viktige kultur- og reiselivsaktører. Vi har så mye spennende som skjer på kulturfronten i Norge, sier Øren.   

Kan reiselivet gjøre verden til et bedre sted? 

I tillegg til Norge som kulturdestinasjon er temaene for årets konferanse arbeidsliv og kraften i bærekraft. Solfrid Flateby vil snakke om hvordan man kan bygge en god arbeidskultur, mens eventyrer Randi Skaug kommer for å snakke om fellesskap og relasjoner. Hun har startet sin egen "Livets skole" på øya Naustholmen i Nordland og vil fortelle om hvordan fellesskap er en av de viktigste verdiene man kan by på.  

Sammen med professor i økologisk økonomi ved Nord universitet, Ove Jakobsen, skal vi se på hva slags framtid vi egentlig vil ha og reflektere rundt hvordan reiselivet kan bidra til å gjøre verden til et litt bedre sted. 

Mat og opplevelser hånd i hånd 

Sjømat er også satt på opplevelsesmenyen under årets konferanse. Reiseliv og sjømat er to av Norges viktige fremtidsnæringer, og derfor bør vi se nærmere på tiltak som kan gi gjensidig nytte. Et konkret initiativ er prosjektet Seafood Travel, der målet er å skape måltidsopplevelser basert på lokal sjømat og løfte historier om kystkultur, tradisjoner og en moderne sjømatnæring.  

Norge har så mye å by på, men vi må få natur- og kulturopplevelser til å smelte sammen, sikre at gode matopplevelser blir en naturlig del av Norgesopplevelsen og bygge attraktive konsepter og reisemål. For å få til det må vi møtes, dele ideer og kompetanse og jobbe sammen. Derfor er norsk opplevelseskonferanse en viktig arena, sier Øren.  

 

Norsk Opplevelseskonferanse

Årets konferanse går av stabelen i Bodø 1. og 2. november og byr på inspirasjon fra eksperter og bransjekolleger fra hele Norge.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

En smilende kvinne med NHO REISELIVs logoen på jakka si. Foto.

Siste nytt

  1. Deltakerne i Nordisk mesterskap er klare

    Kokkelaget fra Spiseriet/Stavanger konserthus og servitørlærlingene fra Brasserie France vant sine klasser under ASKO Servering Norgescup i helgen. Lagene skal nå representere Norge i Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Helsinki i april.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: