Narvik er vertskap for Norsk Opplevelseskonferanse

Publisert

en glad jente på en topp av et fjell som har på seg ski og bunad

Norsk Opplevelseskonferanse finner sted i Narvik. Foto: Rune Dahl - Narvikfjellet - Visitnorway.com

Konferansen går av stabelen i fra 31. oktober til 1. november, og årets tema er "Reiselivets magi".

Konferansen som arrangeres for 16. gang, er den viktigste møteplassen for norske opplevelsesbedrifter. Reiselivsbedrifter fra hele Norge samles i Narvik for å lære, få inspirasjon og knytte nettverk.

Portrettbilde av en dame i svarte klær som poserer mot kameraet. Hvit bakgrunn. Foto.

Dagny Øren, bransjesjef for opplevelser i NHO Reiseliv. Foto: Per Sollerman. Foto: Per Sollerman

Vi gleder oss til å møtes på Norsk Opplevelseskonferanse i Narvik! Det er en spennende arena der vi sammen skal utforske nøkkelspørsmål som påvirker fremtiden for norsk reiseliv. Vi dykker ned i temaer som digitalisering, bærekraft og innovative løsninger, og deler erfaringer gjennom engasjerende foredrag og seminarer. Norsk reiseliv og opplevelsesaktørene er svært viktige, og bidrar til økt verdiskaping, sysselsetting og attraktive lokalsamfunn, både for de som bor og de som besøker, sier Dagny Øren, bransjesjef for opplevelser i NHO Reiseliv, som er medarrangør av konferansen. 

Les mer om konferansen 

Noen høydepunkter fra konferansen:  

Strategigruppen for Reiseliv 2030 deler sin visjon for en mer bærekraftig reiselivsnæring. Diskusjonen fokuserer på forsknings- og innovasjonsstrategier som kan bidra til økt verdiskaping, helårsaktiviteter og grønn omstilling. Johan Eckerud fra Expology gir innsikt i hvordan historiefortelling kan transformeres til engasjerende attraksjoner og opplevelser.  

Digitalisering er et nøkkeltema for konferansen. Seminaret "Digitaliser deg!" utforsker hvordan teknologi kan revolusjonere reiselivet. Bedriften Ciderhuset deler erfaringer fra sin digitaliseringsreise. Mikael af Ekenstam fra Smart Innovation Norway deler Narviks suksesshistorie om digital historiefortelling. Gjennom et EU-prosjekt har Narvik implementert digitale løsninger og lokale historiefortellere for å formidle regionens unike historier til både turister og innbyggere. 

Ben Martin fra HKS Hospitality Advisory gir en global oversikt over trender som påvirker fritidsreiseetterspørselen. Gøran Bolme og Åse Børset fra iTrollheimen AS deler historien om verdens første forskningsstasjon på troll, med nyskapende metoder innen historiefortelling og AR-teknologi. 

Reiseliv som verktøy for bolyst og attraksjonskraft 

I seminaret "Reiseliv som verktøy for bolyst og attraksjonskraft" diskuteres det hvordan reiselivet kan bidra når lokalsamfunn skal ivaretas og utvikles. Merete Habberstad, avdelingsdirektør for kommunikasjon og allianse i NHO Reiseliv, gir innsikt i sammenhengen mellom bolyst og reiseliv. Anne-Hege Svartdal, direktør for Visit Telemark og BRAK-prosjektleder, deler visjonen om å bygge sterkere attraksjonskraft, mens Ann-Hege Lund, prosjektleder for reiselivsutvikling og bærekraft hos Visit Narvik AS, forteller om lokal og regional påvirkning på reiselivsnæringen og dens rolle i å skape livlige lokalsamfunn. 

Les mer om foredragsholderne 

Norsk Opplevelseskonferanse er et samarbeid mellom Innovative Opplevelser, Nordland fylkeskommune, Innovasjon Norge, NHO Reiseliv, NordNorsk Reiseliv og Visit Narvik.  

Konferansen finner sted på Quality Hotel Grand Royal og Scandic Narvik. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

En smilende kvinne med NHO REISELIVs logoen på jakka si. Foto.

Siste nytt

  1. Matbransjen samlet i Sandefjord

    Landskonferansen for Restaurant- og matfag (LKRM) ble avholdt på Scandic Park Sandefjord 13. - 14. mai. Årets hovedtemaer var effektiv rekruttering, fullføring og livslang læring.

  2. Minstelønnssatser fra 1. april 2024

    Fellesforbundet, Parat og NHO Reiseliv har vedtatt meklingsforslagene. Dette innebærer at de tariffbundne bedriftene nå kan iverksette årets lønnsreguleringer. Logg inn og last ned satser og viktig informasjon her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: