Bekreftet: Ny overnattingsrekord i 2016

Publisert

Inn- og utsjekking på hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo. Illustrasjonsfoto: Per Sollerman.

På 11 måneder i fjor var det flere overnattinger i Norge enn i hele rekordåret 2015.

Det viser overnattingstall som Statistisk sentralbyrå (SSB) offentliggjorde fredag.

Fra januar til november i fjor ble det registrert nesten 31,7 millioner overnattinger ved norske hoteller, campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem. Det er drøyt 27 000 flere enn i hele rekordåret 2015, viser SSBs tall.

– Sikrer arbeidsplasser

Veksten i utenlandske overnattinger er på 11 prosent, mens norske overnattinger gikk opp med 2 prosent. Fra utlandet er veksten størst fra Tyskland, Kina, Sverige og Nederland.

Den sterke veksten i utenlandske ankomster, kombinert med at flere nordmenn reiser i eget land, er veldig godt nytt for norsk økonomi. Det bidrar til å sikre arbeidsplasser og skatteinngang i en fortsatt krevende tid for landet, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Utfordringer med lønnsomheten

Volumvekst til tross, reiselivsdirektøren minner om at mange reiselivsbedrifter sliter med små marginer.

Det er fortsatt utfordringer med lønnsomheten i næringen. Vi skal derfor fortsette å kjempe for å få ned skatter og avgifter, og for at myndighetene skal forenkle og digitalisere kontakten med bedriftene. I denne sammenhengen er det også svært viktig at statlige tilsyn søker å veilede bedriftene fremfor å straffe dem, sier Krohn Devold.

Hun tror 2017 kan bli et nytt år med vekst.

Forutsetningen er et moderat lønnsoppgjør, stabile skatter og avgifter og en fortsatt stabil kronekurs, sier Krohn Devold.

Se også:

Tall og fakta om reiselivsnæringen

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: