Flere overnattinger på hotellene

Publisert

Flere har overnattet i norske hotellsenger i løpet av årets ti første måneder enn i samme periode i fjor. Illustrasjonsfoto.

– Nordmenn er og blir svært viktige kunder for norsk reiseliv.

I oktober 2017 var det 1,8 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er tre prosent flere enn i den samme måneden i 2016, melder Statistisk sentralbyrå (SSB) fredag.

Antallet norske hotellovernattinger økte med fem prosent, mens tallet på utenlandske overnattinger gikk ned med to prosent fra oktober 2016 til oktober 2017.

Høyere losjiomsetning og rompris

Sammenlignet med oktober 2016 gikk losjiomsetningen på hotellene opp med ni prosent. Gjennomsnittsprisen per rom var 953 kroner i oktober i år, som er en prisøkning på fem prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Økning i norske hotellgjester

I løpet av årets ti første måneder er det registrert 20 363 656 overnattinger ved norske hoteller. Det er tre prosent mer enn i samme periode i fjor. Norske hotellovernattinger har gått opp med fire prosent, mens det har vært en nedgang i utenlandske overnattinger på én prosent.

– Vi ser en utflating etter veksten i 2015 og 2016, men fortsatt er det noe vekst, og tallene viser at nordmenn er og blir svært viktige kunder for norsk reiseliv, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: