Arendalsuka: Kan VM-byen Narvik også vinne NM i næringsutvikling?

Narvik er tildelt VM i alpint i 2029. Og gjennom utviklingsprosjektet Narvik 2030 jobbes det for å få flere grønne investeringer til regionen. Hvordan kan VM bli et springbrett for å skape varig vekst og sørge for at Narvik også vinner NM i byutvikling?

Hvordan kan VM i 2029 bli et springbrett for å skape varig vekst? Det er tema når Narvik Kommune inviterer til debatt under Arendalsuka. Foto: Rune Dahl - Narvikfjellet - Visitnorway.com

Narvik stakk av med seieren om å arrangere VM i alpint, mye på grunn av sin spektakulære natur, med alpinbakker som stuper fra fjell og nesten ned i havgapet. 

Men naturskjønne omgivelser alene skaper ikke arbeidsplasser, næringsutvikling eller bolyst - i en  landsdel som er sterkt preget av fraflytting, «forgubbing» og lite ny næringsutvikling. 

Narvikregionen har stort potensiale. Regionen er rik på arealressurser og har en stabil kraftsituasjon. Narvik er også porten inn og ut av Nord-Norge, med isfri havn året rundt, jernbane, vei og fly som gjør byen til det viktigste sivile logistikk-knutepunktet i nord.

Narvik har også store muligheter for å vokse som reiselivsdestinasjon. Under Arendalsuka stiller vi i panelet når Narvik kommune inviterer til debatt om hvordan VM kan bli et springbrett for Narvik.

I panelet stiller:

  • Rune Edvardsen, Ordfører, Narvik kommune
  • Jan Petter Saltvedt, Sportskommentator, NRK
  • Rolf Thorsen, Adm. dir, Polaris Eiendom
  • Kjetil André Aamodt, Tidligere alpinist
  • Kristin Krohn Devold, Administrerende direktør i NHO Reiseliv

 

Her møter du oss på Arendalsuka

NHO Reiseliv er på plass på debatter, på bryggekanten og i bybildet under Arendalsuka 2024. Du kan også følge debattene våre på nett. Her får du full oversikt over NHO Reiselivs arrangementer under Arendalsuka.

NHO Reiselivs arrangementer på Arendalsuka:

  1. Vi har jobbene: Debatt på Arendalsuka

    Reiselivet og servicenæringen er en viktig del av løsningen for å redusere antallet som står utenfor arbeidslivet. Vi inviterer bedrifter, forskere og politikere til debatt og ser nærmere på hvordan tjenestenæringene kan få flere ut av utenforskapet og inn i arbeidslivet.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: