10 råd til studenter

Logoer fra ca. 35 bedrifter som kommer til Karrieredagen ved NHS 2016

Bildet viser noen av bedriftene som er påmeldt Karrieredag ved NHS 4. oktober 2016. Bruk karrieredager til å utvide ditt nettverk. Kanskje møter du din nye arbeidsgiver her?.

Nå starter snart studiene for mange reiselivs- og hotellstudenter på høyskoler og universitet rundt om i landet. Her er 10 gode råd å ta med seg underveis.

Det er lurt å tenke på tiden etter studiene allerede fra første dag. Her er ti råd fra NHOs kompetansedirektør, Are Turmo, til deg som er student.

1. Engasjer deg under studietiden

Du får mye igjen for erfaringene dine fra studietiden, både de faglige og de mindre faglige. Verv og arbeidserfaring gir verdifull erfaring som du kan ta med deg inn i arbeidslivet.

2. Møt gjesteforelesere fra næringslivet – delta på bedriftspresentasjoner

De gir god informasjon om hvordan kunnskap og ferdigheter fra faget ditt brukes i næringslivet. Du kan finne arbeidsgivere som er på leting etter din kompetanse.

3. Bruk karrieredagene smart

Lærestedene har ofte karrieredager hvor bedrifter presenterer seg for studentene. Her kan du få mye nyttig informasjon om bedriftene, og deres behov for kompetanse. Mange studenter finner sin framtidige arbeidsgiver på denne måten.

4. Tenk internasjonalt

Er det muligheter for et semester eller to ved et lærested i utlandet?

5. Kontakt bedrifter ved oppgaveskriving

Skal du skrive bachelor- eller masteroppgave? Ta kontakt med bedrifter som du synes virker interessante og spør om du kan skrive oppgave i samarbeid med dem.

6. Sjekk hva bedrifter har meldt inn til ditt lærested

Flere læresteder samler inn spennende oppgaver som arbeids- og næringslivet ønsker å samarbeide med studenter om. Vi anbefaler deg å sjekke ut disse.

7. Bruk arbeidslivsutvalg

Mange studieprogrammer eller fakulteter har egne arbeidslivsutvalg som jobber for å introdusere studenter og bedrifter. Hør hva de har på tapetet! Kanskje dette også er et sted for deg å engasjere deg?

8. Ta kontakt med karrieresentere ved ditt universitet eller høyskole

De kan gi nyttig informasjon om arbeidslivet.

9. Gå på bedriftsbesøk underveis i studiet

Det vil gi deg god innsikt i bedriften og bransjen.

10. Våg å tenke innovativt innenfor ditt fag

– kanskje du blir den nye Olav Thon eller Petter Stordalen?

Er du nysgjerrig på høyere utdanning innen hotell- og/eller reiselivsledelse? Les mer på utdanning.no.

Denne saken er også publisert på nho.no.

Se flere nyheter her

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: