Norges beste kokk- og servitørlærlinger 2016

Publisert

Kokkelærlingene Runa Kvendseth og Andreas Gøbel, her med lagleder Torbjørn Forster, og servitørlærlingene Kristian Brestrup og Amalie Lerbukt. Til høyre; lagleder Mari Båserud. Begge foto: Silje Heimdal Bjånes.

Lærlinger fra Statholdergaarden gjorde rent bord i årets Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger.

Fredag kjempet 20 kokkelag og 11 servitørlag om de seks finaleplassene for henholdsvis kokk- og servitørlærlinger. Finalen gikk lørdag.

Ingen trakterte råvarene bedre enn kokkelærlingene Runa Kvendseth og Andreas Gøbel og servitørlærlingene Kristian Brestrup og Amalie Lerbukt. Alle fire er lærlinger ved Statholdergaarden i Oslo.

De fire skal representere Norge under det nordiske mesterskapet for kokk- og servitørlærlinger på Island 8. til 10. april

– Det knytter seg stor prestisje til å vinne Norgescup. Lærlingene har øvd knallhardt i lang tid, og alle vil stå øverst på pallen. Å vinne NM er derfor særdeles imponerende, samtidig som det er en sterk prestasjon i seg selv bare å komme til NM. Jeg vil ønske vinnerne lykke til i den nordiske konkurransen og ønsker samtlige deltakere alt godt på veien mot fagbrev og videre i karrieren, sier Eddy Kjær, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Disse kom på pallen i årets NM:

KOKKELÆRLINGER

1. plass: Statholdergaarden med Runa Kvendseth, Andreas Gøbel og lagleder Torbjørn Forster.

2. plass: Strand Restaurant med Nathakorn Janpradub, Morten Torp Pedersen og lagleder Tom Victor Gausdal.

3. plass: Credo Restaurant med Panupong Phengphen, Eline Bordvik og lagleder Leopold Prytz Roze.

SERVITØRLÆRLINGER

1. plass: Statholdergaarden med Kristian Brestrup, Amalie Lerbukt og lagleder Mari Båserud.

2. plass: Le Benjamin bar & bistro med Frida Nordnes, Anniken Haugerud Pedersen og lagleder Thomas Pedersen.

3. plass: Statholdergaarden med Sindre Holte Nilssen, Pawel Bednarski og lagleder Einar Ståland.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: