Det dekkes til fest i Buskerud

Publisert

#205

Styremedlem i Stiftelsen, Helge Johansen, deler ut penger til oldermann i Kokkenes Mesterlaug Drammen, Morten Carlson. Pengene skal gå til prosjektet «Vi dekker til fest», som skal øke rekrutteringen til restaurant- og matfag i Buskerud.

Gleden var stor da Kokkenes Mesterlaug Drammen fikk tildelt 100 000 kroner til rekrutteringsarbeid. Sammen med OKRM Vestfold og Buskerud og fem videregående skoler i Buskerud skal de gjennomføre prosjektet «Vi dekker til fest».

Nyheten om tildelingen ble overbrakt av styremedlem i Stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfag, Helge Johansen. Han er også president i Norges Kokkemesteres Landsforening.

– Buskerud er et stort satsningsområde for reiseliv og lokalmat, og det er utrolig viktig at vi får rekruttert flere lokale elever. Kokkeyrket er spennende og det er få begrensninger i hvor langt man kan nå i sin yrkeskarriere, sier Johansen.

Morten Carlson, Oldermann i Kokkenes Mesterlaug Drammen fikk gleden av å motta støtte fra Stiftelsen på vegne av prosjektet.

– Pengene kommer veldig godt med i rekrutteringsarbeidet som vi skal gjennomføre i Buskerud.Morten Carlson

Restaurant- og matfagsyrkene trenger flere faglærte medarbeidere. Ved å involvere ungdomsskoleelever direkte i prosjektet «Vi dekker til fest» håper Carlson at flere vil oppdage de utrolige mulighetene man har innen yrkesfagene.

– Vi inviterer elevene til kurs med profesjonelle kokker og bespisning på de videregående skolene. Elevene er med på å planlegge, produsere og spise en flott middag. Dette gir elevene en unik matopplevelse som forhåpentligvis fører til at noen velger å satse på en utdanning innen restaurant- og matfag.

Vi dekker til fest

  • Vi dekker til fest startet i 2009 og er et omdømme- og rekrutteringskonsept utviklet av avdelingsleder Geir-Rune Larsen ved restaurant- og matfag på Strinda videregående skole i Trondheim.
  • Vi dekker til fest går ut på at videregående skoler med restaurant- og matfag har med seg VG1 og VG2 på besøk til ungdomsskoler i faget mat og helse. Prosjektet kan vise til solide resultater for økte søkertall flere steder i landet.

Reiselivet trenger flere kokker og servitører

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, er glad for å bidra til prosjekter som øker rekrutteringen. Hun sier reiselivet trenger flere faglærte kokker og servitører som vil utvikle norsk matkultur i fremtiden.

– Å bli kokk eller servitør er å satse på en bransje i vekst, der du helt sikkert vil klare å skaffe deg jobb hvis du har levert en innsats under utdanningen, sier NHO Reiseliv-sjefen.

NHO Reiseliv, ASKO, Norges Kokkemesteres Landsforening, Scandic Hotels AS, Mat og Drikke Gruppen AS har opprettet stiftelsen med mål om å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag. Midlene fordeles til prosjekter som arbeider med å rekruttere flest mulig fra ungdomsskoletrinnet til disse fagene. Dette var tredje gang Stiftelsen delte ut midler.

Stiftelsen vurderer søknadsinnhold og budsjett, og en aktuell kandidat må ha gjennomførbare mål og god egeninnsats. Gitte midler skal ikke dekke lønn og administrasjonskostnader.

Se også:

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: