NHO Reiseliv støtter fagopplæring for voksne i kokkefag

Publisert

– Reiselivet kan tilby et sosialt og inkluderende arbeidsmiljø som passer for alle med innsatsvilje og vilje til å lære. Illustrasjonsfoto: Tommy Andresen.

Utdanningsdirektoratet har invitert fylkeskommunene til å delta i et forsøk med moduler i fagopplæring for voksne. Kokkefaget er tenkt som forsøksfag.

I et brev til Faglig råd for restaurant- og matfag (FRRM) støtter NHO Reiseliv forslaget om modulstrukturert opplæring for voksne på videregående nivå.

– Vi vil gi voksne anledning til rask omstilling til kokk- og matfagsjobber. I en bransje med stor vekst er det viktig å tilby jobber, ikke bare til ungdom, men også til voksne som er jobbsøkende og trenger en stimulans inn i arbeidslivet. Reiselivet kan tilby et sosialt og inkluderende arbeidsmiljø som passer for alle med innsatsvilje og vilje til å lære, sier NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold.

NHOs kompetansebarometer for 2016 viser at mellom 50 og 60 prosent av NHO Reiselivs medlemsbedrifter har et udekket kompetansebehov. NAVs bedriftsundersøkelse for 2017 estimerer en mangel på 850 kokker i hotell- og serveringsnæringen.

Se også:

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

  • Ole Michael Bjørndal
  • Fagdirektør næringspolitikk
  • Pressebilder

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: