Norges beste kokk- og servitørlærlinger 2018

Publisert

Vinnerlagene i Norgescup! Servitørlaget besto av Ole August Rosengren (fra venstre), lagleder Kim Høiem Rønning og Jenny Nguyen. Kokkelaget besto av Madelen Camilla Rolland, lagleder Gunnar Jensen og Jon Erlend Matre.

42 kokkelærlinger og 22 servitørlærlinger fordelt på 32 tomannslag kjempet om edelt metall i helgens Norgescup. I tillegg konkurrerte 12 lærlinger om å bli best i resepsjonsfaget.

Ingen trakterte råvarene bedre enn kokkelærlingene Madelen Camilla Rolland og Jon Erlend Matre fra Mathallen Tromsø og servitørlærlingene Jenny Nguyen og Ole August Rosengren fra CRU Vin og kjøkken / BA 53.

– Det knytter seg stor prestisje til å vinne Norgescup. Konkurransen arrangeres av Kokkenes Mesterlaug Rogaland, med god hjelp av laugsmedlemmer fra hele NKL. Lærlingene har øvd knallhardt i lang tid, og alle vil stå øverst på pallen. Å vinne NM er derfor særdeles imponerende, samtidig som det er en sterk prestasjon i seg selv bare å komme til NM. Jeg vil ønske vinnerne lykke til i den nordiske konkurransen og ønsker samtlige deltakere alt godt på veien mot fagbrev og videre i karrieren, sier Hilde Veum, kommunikasjonsrådgiver, med ansvar for rekruttering, i NHO Reiseliv.

De fire skal representere Norge under det nordiske mesterskapet for kokk- og servitørlærlinger i København 20. - 21. april.

Resten av resultatlisten for kokk- og servitørlærlinger: 

  • 2.plass kokk : Renaa Restauranter
  • 3.plass kokk: Restauarant Vaaghals og Brasserie France
  • 2. plass servitør: Statholdergaarden
  • 3. plass servitør: Statholdergaarden

Resepsjonsfaget finner sin plass

For andre gang ble NM for resepsjonslærlinger arrangert, og det er første gang det skjer i tilknytning til Norgescup. Vi i NHO Reiseliv er glade for at de tre fagområdene som er sterkest knyttet til reiselivsnæringen står sammen for å vise ungdommene veien videre.

I klassen for resepsjonslærlinger var det Hurtigrutens lærling som gikk seirende ut.

Fra venstre: 1.plass: Morten Ridderseth, 2.plass: Iselin Olsson Tetlie, 3.plass: Kenneth Raustein.

Dette er resultatlisten:

1) Morten Ridderseth, Hurtigruten

2) Iselin Olsson, Thon Hotel Harstad

3) Kenneth Raustein, Clarion Hotel Energy, Stavanger.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: