Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger

Simen, Tord, Maria og Maria (alle lærlinger på Statholdergaarden) under Nordisk Mesterskap i Helsinki 2017.

NHO Reiseliv er årlig medarrangør av Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.

Mesterskapet er en viktig arena for å sette søkelyset på kokk- og servitørtalenter og hvilke muligheter som finnes i reiselivsnæringen. Kvalifisering til mesterskapet foregår gjennom Norgescup i Stavanger.

Mesterskapet arrangeres av NHO Reiseliv og våre søsterorganisasjoner i de nordiske landene. Første gang konkurransen ble avholdt, var i 1981!

Konkurranser er en viktig arena for individuell utvikling og for å fremheve fremtidens talenter.  NHO Reiseliv støtter Nordisk mesterskap for å bidra til rekruttering til kokk- og servitørfagene på videregående skole.

Gjennomføring

Konkurransen starter med teorioppgaver fredag formiddag. Etter lunsj begynner lærlingene med fagspesifikke, praktiske oppgaver.

Mens kokkene den første dagen skal lage en to-retters meny med kjente råvarer, skal servitørene blant annet transjere, flambere, dekke bord, brette servietter, mikse drinker og gjenkjenne vin.

Lørdag skal lærlingene bryne seg på ukjente råvarer fra en fra en «mystery box». Det hele avsluttes med evaluering og bankett før vinnerne blir kåret sent lørdag kveld.

Konkurransen arrangeres av Nordic Hospitality Association, som (i tilegg til NHO Reiseliv) består av:

Se også:

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva som er problemet. Oppgi gjerne e-post slik at vi kan kontakte deg tilbake:

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: