Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger
Foto: NHO Reiseliv
NHO Reiseliv er årlig medarrangør av Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.
Foto: NHO Reiseliv
NHO Reiseliv er årlig medarrangør av Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.
Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger er en viktig arena for å sette søkelyset på kokk- og servitørtalenter og hvilke muligheter som finnes i reiselivsnæringen. Mesterskapet arrangeres av NHO Reiseliv og våre søsterorganisasjoner i de nordiske landene. Første gang konkurransen ble avholdt, var i 1981.
Mesterskapet er en viktig arena for individuell utvikling og for å fremheve fremtidens talenter. NHO Reiseliv støtter Nordisk mesterskap for å bidra til rekruttering til kokk- og servitørfagene på videregående skole.
Mesterskapet i 2024 går av stabelen 25. til 27. april ved Perho Culinary, Tourism & Business College i Helsinki. Arrangør er NHO Reiselivs søsterorganisasjon i Finland, Mara.
Følg konkurransen på facebook her
Gjennomføring
Konkurransen starter med teorioppgaver fredag formiddag. Etter lunsj begynner lærlingene med fagspesifikke, praktiske oppgaver.
Mens kokkene den første dagen skal lage en to-retters meny med kjente råvarer, skal servitørene blant annet transjere, flambere, dekke bord, brette servietter, mikse drinker og gjenkjenne vin.
Lørdag skal lærlingene bryne seg på ukjente råvarer fra en fra en «mystery box». Det hele avsluttes med evaluering og bankett før vinnerne blir kåret sent lørdag kveld.
Konkurransen arrangeres av Nordic Hospitality Association, som (i tilegg til NHO Reiseliv) består av:
Se også:
Fortell oss hva som er problemet. Oppgi gjerne e-post slik at vi kan kontakte deg tilbake: