Miljø

HMS

Det er mange grunner til å satse på en miljøvennlig virksomhet. Både miljøet, bedriftens økonomi og ikke minst omdømmet vil vinne på din innsats.

Noen ganger hører vi argumentet om at «min innsats er altfor liten til å monne», eller at «min bedrift forurenser ikke noe særlig». De fleste reiselivsbedrifter er riktignok ingen storforurensere, men vi tilhører verdens største næring, noe som gir oss en spesiell mulighet, og kanskje også et spesielt ansvar. Dagens forbrukere blir stadig mer miljøbevisste, og det gir en god følelse å velge en miljøsertifisert bedrift.

I NHO Reiseliv fokuserer vi på miljøtiltak som samtidig bidrar til å redusere kostnader, tilfredsstille nye markedskrav, bedre kvaliteten og åpne opp for nye finansieringsmuligheter. Dermed kan miljøsatsing være et verktøy for økt lønnsomhet og bedre konkurranseevne for den enkelte reiselivsbedrift.

Bærekraftig utvikling

I tillegg er også begrepet «bærekraftig utvikling» viktig for oss alle sammen. Det innebærer: «… en utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov …». Det handler indirekte om at vi må ivareta vårt driftsgrunnlag slik at kommende generasjoner kan livnære seg på den samme driften som dagens generasjon.

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: