Har du tillatelse til å bruke bildene til din virksomhet?

Publisert

Norsk flagg i solnedgang. Foto.

Foto: Mikita Karasiou, Unsplash.

Har du hentet et bilde fra nettet som blir brukt til å reklamere for din egen virksomhet? Husk at du ikke kan bruke hvilket som helst bilde uten samtykke og betaling til eieren av bildet.

NHO Reiseliv blir jevnlig kontaktet av medlemsbedrifter som har fått en faktura for bruk av bilder som er hentet på for eksempel Google. Har du hentet et bilde fra Google som blir brukt til å reklamere for din egen virksomhet? For eksempel bilde av mat, kake, flagg eller drikke? Du kan ikke bruke hvilket som helst bilde uten samtykke og betaling til eieren av bildet.

Selv om du ikke kan bruke hvilket som helst bilde som finnes på nettet, er det fortsatt flere steder du kan hente gratis bilder, slik at du slipper å motta en uventet faktura i ettertid. Hvis du ønsker å benytte et spesifikt bilde som ikke er hentet fra et sted hvor bildene er gratis, anbefaler vi at du kontakter vedkommende med opphavsretten til bildet før det tas i bruk.

I en artikkel fra TV2 er problemstillingen belyst ytterliggere. Der finnes også lenker til steder du kan henter bilder fra gratis: https://www.tv2.no/a/14785378/

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

  1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

    Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: