God jul ønskes alle fra NHO Reiseliv

Publisert

Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, ønsker alle medlemmer en god jul og et godt nytt år. – Vi har gode håp for 2024, selv om starten kan bli litt brå.

I en videohilsen takker Krohn Devold for 2023, som har vært et godt år for næringen. – Vi har hentet oss inn etter pandemien og omsetningen har økt mye.

Julebordsesongen har vist seg å være en støttespiller, med halvparten av alle nordmenn som skal på julebord, til tross for trangere økonomiske tider. En positiv trend er også tydelig blant de som planlegger juleferie i år, hvor 8 av 10 velger å utforske feriemuligheten i Norge.

Støtten fra kommune-Norge er en betydelig drivkraft for næringen, hvor flere store byer som Oslo, Bergen, Stavanger og Ålesund, har inkludert reiselivets saker i sine politiske program. Dette styrker samarbeidet og gir håp om en positiv utvikling i årene som kommer.

Samtidig er næringen realistisk med tanke på økonomiske bekymringer og usikkerhet i det kommende første kvartalet. Mange har opplevd inntektsreduksjoner, og bekymringer om økte kostander og renter gir utfordringer både for kunder og næringen.

Holde motet oppe

I 2023 ble reiselivets valgt som den femte av regjeringens eksportsatsinger, som er viktig anerkjennelse av næringens verdi og vekstpotensialet.

– Selv om første kvartal bringer usikkerhet, har vi gode håp for 2024. Den anerkjennelsen som eksportsatsning og positiv støtte fra kommune-Norge gir, åpner døren for internasjonal kundetilstrømning

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv

NHO reiseliv oppfordrer nå alle til å ta en velfortjent pause, applaudere egen innsats og ønske hverandre en gledelig jul. – Vi ønsker alle en velfortjent hvile og ser frem til et givende nytt år i 2024, avslutter Krohn Devold. 

En person i røde klær som suser nedover en preparert skibakke, med snøsprøyt rundt seg. Foto.

Forventer bra trøkk i vinterferien, men dyrtiden påvirker næringen

Situasjonsanalyse for norsk reiseliv

Resultater fra NHO Reiselivs medlemsundersøkelse februar 2024

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: