Kina-veksten fortsetter

Publisert

Frognerparken i Oslo er en populær attraksjon blant asiatiske turister. Foto: Nancy Bundt - Visitnorway.com/BONO.

Fra januar til mai var det 71 prosent flere kinesiske hotellovernattinger i Norge enn på samme tid i fjor.

Det viser mai-tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som ble offentliggjort torsdag.

I alt ble det registrert 81 590 kinesiske hotellovernattinger fra januar til mai i år - hele 33 829 flere enn i samme periode i fjor. Kina står dermed for den klart største utenlandsveksten så langt i år.

Jevn vekst

– Vi har sett jevn og sterk vekst fra Kina hver måned i år, og det er selvfølgelig svært gledelig. Hvis veksten fortsetter, og hvis vi kan klare å spre den økte trafikken utover landet, så vil det være veldig positivt for både reiselivet og næringslivet generelt, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

De aller fleste fylkene opplever vekst i kinesiske hotellovernattinger. Størst er økningen i Oslo, men Nord-Norge, Vestlandet, Akershus og Buskerud har også en betydelig økning.

Gagner andre bransjer

NRK Buskerud meldte nylig at lille Flå i Hallingdal opplever sterkt besøk av kinesere som er ute etter å kjøpe sko.  Sko er en av mange varer som er billigere i Norge enn i Kina.

– Det er bare ett av mange eksempler på at turistbesøk fra utlandet ikke bare kommer reiselivet til gode, men også andre bransjer, sier Krohn Devold.

Den nest største veksten i utenlandske hotellovernattinger så langt i år kommer fra USA. Amerikanere har overnattet 146 298 ganger på norske hoteller i perioden januar til mai. Det er 28 646 flere enn i samme periode i fjor og en økning på 24 prosent.

NB! I mai var det totalt 1,8 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er 8 prosent flere enn i den samme måneden i 2016.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: