Foto:

Regjeringen forlenger permitteringsordningen til 1.november

Nyhet

Publisert

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen annonserte denne uken at regjeringen vil forlenge permitteringsordningen frem til 1. november. Foto: NHO / Kilian Munch. Foto:

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen gjorde onsdag det klart at regjeringen vil forlenge permitteringsordningen med én måned, frem til 1. november.


Forlengelsen ble vedtatt i statsråd 17. september 2021. Les mer om vedtaket på regjeringen.no her.  

NHO Reiseliv er positive til forlengelsen. Samtidig ser NHO reiseliv at det er massivt behov for flere ansatte til restaurantnæringen, som er i full gang. Mange av de permitterte er ikke fra reiseliv og ville kunnet få jobb i reiselivsnæringen. Denne arbeidskraften er det bra å frigjøre. Mange har tatt ansatte tilbake og vil også kunne nyttiggjøre seg av nullstillingen 1.juli.  

– Deler av markedet har fortsatt ikke fått åpnet skikkelig før meteren er borte. De som er statlig begrenset bør få statlig hjelp. Nå har alle fått forlenget permitteringen av egne ansatte til minst 1 måned etter meteren er opphevet, som gir dem en økt mulighet til å planlegge og se an tiltakene som kommer. Det er svært viktig at disse som er rammet av restriksjoner fortsatt får en form for tiltak, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.  

Innreiserestriksjoner bidrar fortsatt til permitterte og til at mange taper omsetning  

Reiselivsbedrifter som normalt lever av en stor andel utenlandske gjester, har fortsatt store omsetningstap. Noen fylker er i større grad rammet av fraværet av utenlandske gjester.  Les mer om situasjonen til reiselivet i NHO Reiselivs ferske medlemsundersøkelse. 

– NHO Reiseliv vil følge situasjonen tett. Om markedet fortsatt er så begrenset mot vinteren, vil det vil være naturlig å be om en forlengelse av permitteringsordningen ut året. Samtidig er det viktig at bedriftene vurderer markedssituasjonen og bemanningsbehovet ut fra midlertidig nedgang i markedet, særlig det oversjøiske markedet, sier Krohn Devold.  

– Regjeringen bør også se på om det er andre ordninger, som for eksempel Innovasjon Norges omstillingsordning, som bør økes, eller andre tiltak for å ta folk tilbake i jobb slik at flere av de som nå sliter pga innreiserestriksjoner og røde land kan få drive omstilling til nye markeder og forretningsmodeller, avslutter Krohn Devold.  

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: