Tall og fakta om norsk camping

Camping er populært som aldri før. I 2020 ble det registrert over 7,5 millioner overnattinger ved norske campingplasser. Det viser tall fra campingnæringens årsrapport. Les og last ned rapporten her.

Klikk på bildet for å laste ned rapporten.

Etter nedstengingen av samfunnet 12. mars, så 2020 ut til å kunne bli et brutalt år for mange campingbedrifter. Da påsken ble avlyst fra nasjonalt hold forsvant nemlig sesongåpningen for de aller fleste, og vi var usikre på hvor lenge man måtte leve med smittevernrestriksjoner og stengte grenser.

Allerede innen pinsen hadde pilene snudd for campingbedrifter, og overnattingstallene økte utover våren og sommeren, sammenlignet med året før. En økning på 40 prosent flere norske overnattinger i juli i år mot juli i fjor sikret sesongen for mange, og gjorde opp for at de utenlandske gjestene i stor grad ikke kom til Norge.

Vintertrafikken på vei opp

I perioden før koronapandemien førte til nedstenging, hadde campingplassene en økning i vintertrafikken. I januar og februar 2020 var det en økning i antall gjestedøgn på 11,5 prosent sammenlignet med samme periode året før. Økningen viser vekstpotensial for denne typen camping når pandemien er over. 

Av de ulike overnattingsmåtene, ble det foretatt flest overnattinger i telt og campingvogn (døgngjester) i juli. Deretter kom Gjester med sesongkontrakt, overnattinger i hytter, og bobil.

 

Campingplassene er en viktig del av reiselivsnæringen i Norge, og næringen er inne i en brytningsfase hvor mange investerer for fremtiden med økt kapasitet, komfort og ikke minst aktivitetstilbud. Dette gjenspeiler seg i campingnæringens investeringsevne og –vilje de siste årene.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Mann i jakke med NHO Reiseliv-logo. Foto.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: