NHO Reiseliv

Innhold

Her blir turistene høye på frisk luft

Nyhet, Camping

Publisert

Ida Kristine Jakobsen er stolt av å ønske turister velkommen til Tromsø Camping. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NHO

Turister fra Gulf-statene, Kina og Europa fyller opp hytter og leiligheter hos Ida Kristine Jakobsen på Tromsø Camping.

– Det er en myte at camping er litt harry. Det florerer av gjester her og folk får ofte sjokk av hvor fint det er her!

Ida Kristine Jakobsen (28) snakker på inn- og utpust. Hun har mye å gjøre. Som daglig leder for Tromsø Camping, som ligger ti minutters kjøring fra flyplassen, styrer hun en stab på 15 personer. Gjestene renner inn fra alle verdens hjørner.

Se video fra Tromsø Camping

– De fleste reiser direkte til Tromsø, og vi skreddersyr pakkeløsninger for gjestene. Det er naturen, midnattssolen, nordlyset, og hundesleder og scooter som er trekkplastrene. Cirka 50-60 prosent av gjestene er nordmenn, men vi har også mange fra Europa ellers, der Sverige, Tyskland og Spania skiller seg litt ut. Om vinteren er det mange kinesiske turister, forteller 28-åringen, som legger til at de også har gjester fra Gulf-statene.

Har du et spesielt minne fra jobben?

– Ja, det er jo svært mange det…? Jeg hentet for eksempel en kjent forretningskvinne som kom til Tromsø fra Dubai, sammen med flere andre gjester. Hun holdt på å flire seg i hjel i bilen hit, og til slutt måtte jeg spørre hva hun lo av.  Da svarte hun: - I'm high on fresh air!

Les også: Mot knallsommer for camping

Les også: Campingsjef ansatte egen opplevelsesansvarlig

Medlemsbedriftene våre er alt fra små familieeide bedrifter til multinasjonale selskaper. Bransjene i norsk reiseliv: Serveringovernattingcampingopplevelseridrettsarrangementkulturell og kreativ næringdestinasjon og bilutleie.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: