Barn løser campingtyverier over hele Norge

Publisert

Denne sommeren er det ikke lett å være kriminell på norske campingplasser. I samarbeid med Norsk Turistutvikling og krimforfatteren Jørn Lier Horst, har NHO Reiseliv hyret verdens beste etterforskerne: Barn.

Anvikstanda Camping er en av campingplassene som arrangerer rebusløpet Campingplass-tyveriene i sommer. Her er forfatter Jørn Lier Horst på plass på campingplassen. Foto: Sølvi Anvik, Anvikstranda Camping.

I sommer ga forfatter Jørn Lier Horst ut den nyeste boka i barnebokserien Detektivbyrå nr. 2: Jakten på campingkongen. At en av landets mest leste forfattere skrev om mysterier på en campingplass, gikk ikke hus forbi i campingnæringen. Sammen med Norsk Turistutvikling tok NHO Reiseliv kontakt med forfatteren, og kort tid etter var aktivitetsløypa Campingtyveriene på plass ved  campingplasser fra Kristiansand i sør til Karasjok i nord. 

–  Så snart vi hørte om boka, tenkte vi at dette er jo perfekt for oss å få til som en sommeraktivitet. Vi begynte i mars og i juni sto alt klart. Det er har vært veldig flinke folk som har vært med og få dette på plass, forteller bransjesjef for camping i NHO Reiseliv, Jarle Buseth.

Aktivitet ved campingplasser fra Kristiansand til Karasjok

Aktivitetspakken Campingplasstyveriene består av en digital detektivløype der barna må følge kart og løse ulike oppdager på campingplassen. Alt skjer  i den norskutviklede appen Voice Of Norway, en formidlingsplattform utviklet av Experio AS. Og samtlige detektiver for eget detektivbevis når saken er løst. 

Rebusløypen finnes ved 13 campinplasser fra Kristiansand i sør til Karasjok i nord, og har blitt en stor suksess blant både store og små campinggjester.

Det er skikkelig mange flinke detektiver blant campinggjestene våre, så Tiril, Oliver og Åtto i detektivbyrå nr. 2 må kanskje forberede seg for å få flere medlemmer etter denne sommeren, kvitterer Buseth i NHO Reiseliv.

– Camping er populært som aldri før, og stadig flere barnefamilier tilbringer sommeren ved norske campingplasser. Vi er stolte av å kunne tilby spennende aktiviteter for både små og store.

– Og rebusløypen der barna må følge spor og løse mysteriene har blitt veldig godt mottatt. Det er skikkelig mange flinke detektiver blant campinggjestene våre, så Tiril, Oliver og Åtto i detektivbyrå nr. 2 må kanskje forberede seg for å få flere medlemmer etter denne sommeren, kvitterer Buseth i NHO Reiseliv.

Om Jakten på Campingkongen:

Detektivene Tirli, Oliver og hunden Åtto er på ferie. Men en tyv er på ferde på campingplassen. Badeleker, campingstoler, dykkerutstyr og pyntefigurer er blant tingene som forsvinner. Mistanken faller raskt på mannen som kalles for Campingkongen fordi han har den største campingvogna på plassen. Nå er han forsvunnet, og Detektivbyrå nr. 2 tar opp jakten.
Les mer om boka her 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: