Fløibanen – medlem i hundre år

Publisert

Fløibanen på vei oppover. Foto: Joachim Kohler Bremen

Fløibanen. Foto: Joachim Kohler Bremen.

Fløibanen er en av Norges mest kjente attraksjoner og har fraktet turister og bergensere til fjells i over et århundre. Nå har de også vært medlem i NHO Reiseliv i 100 år!

Fløibanen har kjørt de 302 høydemetrene fra Bergen sentrum til utkikkspunktet Fløien i kontinuerlig drift hver eneste dag oppstarten i 1918, med få unntak. Selskapet ble førest etablert som en transportbedrift, og ble medlem av NHO allerede året etter oppstarten; nærmere bestemt 1. juli 1919.

Uvurderlig betydning for reiselivet

Kabelbanen er svært populær blant både fastboende og tilreisende fra hele verden. I  2018 tok over 2 millioner passasjerer tok Fløibanen; et tall som viser at Fløibanen er en stor og viktig reiselivsaktør i turist-Norge.

Fløibanen AS utvikler og utvider stadig sitt driftskonsept og har de siste årene rustet opp uteområdene på Fløien til å bli svært attraktive for både barn og voksne. Det gjør dem til et enda mer attraktivt reisemål.

–Fløibanen er et fyrtårn som attraksjon og er av uvurderlig betydning for reiselivet i Bergen. Om lag 60 posent av passasjerene er nasjonale og internasjonale turister, noe som viser hvilken betydning den har i reiselivssammenheng. Vi i NHO og NHO Reiseliv er stolte over å ha Fløibanen AS som medlem hos oss, forteller Wenche Salthella i NHO Reiseliv Vest.

Blomster til jubilanten

Salthella dukket selv opp ved Fløibanens lokaler i Bergen med blomster og gratulasjoner til jubilanten første juli. Du kan se video fra den høytidelige overrekkelsen på våre facebook-sider.

Anita Nybø er direktør for Fløibanen, og ble svært glad for blomster og gratulasjoner på årsdagen for medlemskapet. Hun understreket av medlemskapet i NHO og NHO Reiseliv har vært en stor hjelp for Fløibanen, og også vil være det i fremtiden.

–Vi er veldig stolte av å være medlem. Vi har bygd videre på tradisjon. Og vi er veldig fornøyd med en samarbeidspartner som gir gode rammebestillinger til oss som bedrift og ikke minst til de ansatte. Nå satser vi mot 100 nye år, avslutter Nybø. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: