Nasjonale turistveger

#205

Foto: Trine Kanter Zerwekh.

Statens vegvesen og NHO Reiseliv samarbeider om å styrke turistvegopplevelsen.

Nasjonale turistveger er vakre kjøreturer utenom det vanlige. Hver av veistrekningene har sitt særpreg og sine fortellinger, og byr på spektakulær arkitektur i storslått natur. En dimensjon i tillegg er kunst av internasjonalt format langs flere strekninger. Attraksjonen skaper stor interesse, både her hjemme og utenlands, og bidrar til å bygge Norges omdømme internasjonalt.

Vil styrke Norge som reisemål

For å sikre høy internasjonal kvalitet på totalproduktet langs Nasjonale turistveger har Statens vegvesen og NHO Reiseliv inngått et langsiktig forpliktende samarbeid. Hensikten er å styrke Norges posisjon som et attraktivt reisemål for både norske og utenlandske turister.

NHO Reiseliv skal blant annet sørge for å bekjentgjøre verdien av og næringspotensialet i attraksjonen Nasjonale turistveger blant reiselivsaktører, samt hos offentlige og politiske styresmakter. Videre vil NHO Reiseliv oppfordre medlemsbedriftene til produktutvikling langs turistvegstrekningene.

– Nasjonale turistveger er unike attraksjoner som gjør det spennende og spektakulært å feriere i Norge. Turistvegene innebærer også gode muligheter for de reiselivsaktører som opererer langs strekningene, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Statens vegvesen utvikler stadig turistveiene ved å bygge rasteplasser, utsiktspunkter, serviceanlegg og andre stoppunkter. De gjør også en stor jobb med å vedlikeholde veier og anlegg.

Gjestenes forventninger

– Gjestenes krav til kvalitet og opplevelser blir stadig større. De har forventninger som vi og reiselivsnæringen må oppfylle der og da. Derfor er det viktig med topp kvalitet og en god totalopplevelse som inkluderer mat, overnatting, vertskap og aktiviteter, sier Jan Andresen, leder av Turistvegseksjonen i Statens vegvesen.

 

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: