Hotellene slo juni-rekorden fra i fjor

Publisert

Nidelven og Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim. Illustrasjonsfoto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff.

I juni 2017 var det 2,5 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er 2 prosent flere enn juni-rekorden fra i fjor.

Norske hotellovernattinger gikk opp med to prosent sammenlignet med juni i fjor, mens utenlandske overnattinger økte med en prosent, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Fra store deler av landet har vi fått melding om en veldig bra sommer, så det er veldig godt å se at juni-tallene reflekterer tilbakemeldingene fra våre bedrifter. I tillegg er det selvfølgelig veldig gøy at vi slår rekorden fra juni i fjor, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

– Reiselivsbedriftene svært flinke til å lage godt organiserte og lett bookbare aktiviteter som både nordmenn og utlendinger er villige til å betale for, sier Krohn Devold om årsakene til veksten.

Losjiomsetningen på hotellene gikk opp med åtte prosent fra juni i fjor. Gjennomsnittsprisen per rom var 990 kroner, som er sju prosent høyere enn i juni 2016.

Størst vekst var det fra Asia i juni. Asiatene noterte seg for 201 911 overnattinger på norske hoteller i den første sommermåneden. Det er en økning på 23 prosent fra juni i fjor, viser SSBs tall.

Sør- og Vestlandet utmerker seg som landsdelene med størst vekst i hotellovernattinger i juni.

I første halvår i år har det vært totalt 10,5 millioner hotellovernattinger. Dette er en økning på to prosent fra første halvår i 2016.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: