Yrkes-NM og Yrkes-EM

Bilde av pokaler

Foto: NHO Reiseliv / Hilde Veum.

NHO Reiseliv er opptatt av å fremme yrkesfag som karrierevei i reiselivsnæringen, og sørger for at kokk-, servitør- og resepsjonsfagene er med i nasjonale og internasjonale konkurranser.

Allerede på 1950- tallet ble det arrangert internasjonale yrkeskonkurranser: WorldSkills Competititon. Den internasjonale organisasjonen har siden den gang vokst betydelig.

Norge ble medlem i WorldSkills i 1990 og deltok der første gang i 1991. Norge ble medlem i WorldSkills Europe i 2007 og deltok første gang der i 2008. Det er nå over 60 land fra alle kontinenter som deltar i WorldSkills.

En rekke organisasjoner, fylkeskommuner, opplæringskontor, skoler og bedrifter er aktive medlemmer av WorldSkills Norway. Se hele listen her.

Yrkes-NM

WorldSkills Norway arrangerer hvert annet år Yrkes-NM et sted i Norge. WorldSkills Norway er ansvarlig arrangør og samarbeider med aktuell fylkeskommune om arrangementet. Under Yrkes-NM arrangeres yrkeskonkurranser i en rekke yrkesfag og samtidig er det yrkesmesse med informasjon om alle utdanningsprogrammene i videregående opplæring. Mange av deltakerne på det norske Yrkeslandslaget blir tatt ut under Yrkes-NM.

Yrkes-EM

I 2008 var det premiere for EuroSkills, eller Yrkes-EM, som vi kaller det i Norge. Dette mesterskapet holdes også hvert annet år. Første gang ble arrangementet holdt i Rotterdam i Nederland. Norge deltok med 11 deltaker i sju yrkesfag. Øvre aldersgrense for Yrkes-EM er 25 år. NHO Reiseliv deltar med kokk-, servitør- og resepsjonsfag i Yrkes-EM.

Yrkes-VM

Yrkes-VM arrangeres hvert annet år, og samler over 1000 deltakere fra de over 60 medlemslandene. Øvre aldersgrense for Yrkes-VM er 22 år. NHO Reiseliv deltar ikke med fag i Yrkes-VM. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: