NHO Reiselivs Konflikterstatningsfond

Et eget erstatningsfond er etablert i tillegg til NHOs sentrale erstatningsfond. Dette er årsaken til at det nå er en ny linje på kontingentfakturaen.

Vi hadde på 90 tallet mange streiker som rammet noen av medlemsbedriftene veldig hardt, andre ble mindre rammet og noen ble ikke rammet i det hele tatt. For at de bedriftene som ble veldig hardt rammet skulle klare å stå imot betydelige økninger i lønningene bestemte vårt landsmøte å opprette et eget erstatningsfond i tillegg til NHOs sentrale erstatningsfond.

Av våre vedtekter fremgår blant annet følgende:

"NHO Reiselivs fond til bruk som økonomisk støttetiltak til bedrifter som blir direkte rammet av lovlige arbeidskonflikter (streik eller lockout), skal maksimalt være på 30 millioner kroner. Fondet bygges opp ved at alle medlemsbedrifter, som har en utbetaling av arbeidslønn på mer enn kr. 1,5 millioner i siste kalenderår, innbetaler en forholdsmessig årlig premie til fondet, begrenset oppad til 1 promille av utbetalt arbeidslønn i løpet av siste kalenderår."

Vi har tidligere ikke foretatt utbetalinger fra fondet da det er nesten 17 år siden vi hadde en lengre konflikt. I 2016 hadde vi en konflikt som varte i 4 uker, som rammet alle medlemsbedrifter som var bundet av tariffavtale. Vårt styre besluttet derfor å benytte fondet og utbetale ca. 40 mill. i erstatning. Grunnen til at fondet var så stort skyldes at det har vært betydelig avkastning på pengene opp gjennom årene.

Vårt styre besluttet samtidig at fondet skal bygges opp igjen til 30 mill. over 6 år, som utgjør 0,3 promille av siste års lønnsutbetalinger.

Dette er årsaken til at det nå er en ny linje på kontingentfakturaen.


Se også:

nhoreiseliv.no/konflikterstatning_faktura

Last ned dokumentet her:

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: